Business

Bilka varsler døgnåbent hele december

Alle 17 Bilka-supermarkeder i Danmark holder juleåbent hele døgnet gennem december måned. Også Netto satser på døgnåbne butikker.

Bilka, en kæde af store supermarkeder, vil holde døgnåbent hele december. Det oplyser kæden i en pressemeddelelse.

I alt er der 17 Bilka-supermarkeder i Danmark, der julemåneden igennem ud over døgnåbent vil have en række aktiviteter i supermarkederne.

- Vi har rigtig mange kunder gennem vores butikker i december, og julen er årets største højtid. For at give vores kunder de allerbedste muligheder for at handle lige præcis, når det passer dem bedst, så holder vi åbent døgnet rundt indtil jul, skriver direktør for Bilka Mark Nielsen.

Bilkas udmelding kommer oven på, at Netto i slutningen af oktober besluttede sig for holde 15 nettobutikker rundt omkring i landet åbent 24 timer i døgnet. Dermed har Netto fordoblet antallet af døgnåbne butikker, efter at forsøgsbutikkerne i de største byer har været en succes. 

Døgnåbent bliver den nye normal

De døgnåbne butikker vil få betydning for, hvordan man driver supermarkeder i fremtidens Danmark, mener Dorte Wimmer, der er ekspert i forbrugeradfærd og detailhandel.

- Jeg tror, at de her fleksible åbningstider vil blive det nye normale om nogle år. Ligesom den gang butikkerne begyndte at holde åbent om søndagen. Det er jo det nye normale nu, sagde hun i oktober. 

Siden lukkeloven, der lagde beslag på butikkers åbningstider, blev afskaffet i 2012, har markedet ændret sig meget, mener Dorte Wimmer.

Vagter skal holde øje

Bilka oplyser, at bemandingen til aften- og nattevagterne bliver dækket af eksisterende ansatte, der frivilligt har sagt ja til at tage vagterne.

Der vil samtidig være vagter om natten, "af hensyn til kundernes og medarbejdernes sikkerhed".

Bilka holder lukket fra den 24. december til den 26. december.