Business

Fugleinfluenza syd for grænsen: 30.000 høns aflives

Fugleinfluenza har nu bredt sig til fjerkræbranchen. Henning Bagger / Scanpix Denmark

30.000 høns skal aflives, efter at myndigheder har fundet fugleinfluenza i en besætning lige syd for grænsen.

En besætning på 30.000 høns syd for den dansk-tyske grænse skal aflives efter fund af den farlige fugleinfluenza af typen H5N8.

Det skriver Flensborg Avis.

Dermed er eksperters frygt for, at den seneste tids fund af døde fugle syd for grænsen skulle brede sig til fjerkræbranchen, nu en realitet.

Smittefaren er rykket tættere på

Torsdag meddelte Fødevarestyrelsen, at der også er fundet fugleinfluenza i døde fugle i Danmark.

Det drejer sig om en gruppe vilde troldælder fundet på Møn samt en enkelt troldand, der er fundet på Christiania i København.

Der er indtil videre ikke fundet fugleinfluenza i besætninger på dansk jord, men med fundet lige syd for grænsen, er smittefaren rykket tættere på.

I Sønderjylland har en række fjerkræavlere allerede taget konsekvensen af fugleinfluenzaen og frivilligt valgt at isolere deres besætninger fra omverdenen, skriver Flensborg Avis.

Smitter ikke mennesker

Alle udstillinger og andre samlinger af fugle og fjerkræ er blevet forbudt med øjeblikkelig varsel.

Desuden skal besætningsejere og hobbyfjerkræejere så vidt muligt holde deres fugle indendørs, fremgår det af anbefalinger fra Fødevarestyrelsen.

- Det kan få store konsekvenser for dyrene og eksporten, hvis sygdommen bevæger sig ind i staldene. Derfor er det så vigtigt at både hobbyavlere og professionelle sikrer sig, at deres fjerkræ ikke kommer i kontakt med vilde fugle eller deres fugleklatter, siger souschef Stig Mellergaard, Fødevarestyrelsen, i en pressemeddelelse.

Sygdommen smitter normalt ikke til mennesker.