Business

T. Hansen køber svensk konkurrent

T. Hansen, der blandt sælger knallerter, reservedele og nytårskrudt har købt den svenske konkurrent Mekonomens danske forretning.

Har du manglet en pære til bilen, heksehyl til nytår eller en ny scooter, så kender du sandsynligvis T. Hansen.

Autoudstyrsforretningen har 77 butikker spredt ud over hele landet, og den position bliver nu udvidet med købet af den danske del af svenske Mekonomen, der både driver butikker og autoværksteder. Det skriver Berlingske Business.

TV2 Business har talt med, stifter og direktør hos T. Hansen, Bent Jensen om opkøbet af den svenske konkurrents Mekonomens danske forretning. Se indslaget her:

Svenskere har haft det svært

Mekonomen har haft det særdeles svært i Danmark, hvor de sidste år havde et underskud på knap 300 millioner kroner. Tilbage i 2014 barberede man antallet af forretninger ned fra 28 til 25.

Anderledes positivt har det set ud hos T. Hansen, der sidste år rundede 1 milliard kroner i omsætning sammen med et overskud på lige under 100 millioner kroner.

Opkaldte butikken efter sin kæreste

Manden bag T. Hansen hedder i øvrigt ikke hverken Torben, Thomas eller for den sags skyld Hansen. Han hedder Bent Jensen og startede forretningen i Middelfart i 1991. Dengang fungerede det udelukkende som et postordrekatalog med autoreservedele. Det var først med oprettelsen af fysiske forretninger i 2003, at det hele for alvor tog fart. 

Og så er der det med navnet.

T. Hansen står for Trine Hansen, som var Bent Jensens kæreste, da han stiftede forretningen. De gik dog senere fra hinanden, men Bent Jensen holdt fast i Hansen. Han fandt nemlig sammen med Trines storesøster Helle Hansen, som han har 4 børn med.

God for over en milliard

I dag er der 700 ansatte og T. Hansen butikkerne har været med til at skabe en af Danmarks mest velhavende mænd. Bent Jensen skulle være god for godt 1,4 milliarder kroner.

T. Hansen overtager med opkøbet også den svenske kædes værksteder og får mulighed for at fortsætte med at bruge Mekonomen-navnet i Danmark. Hvad prisen for overtagelsen har været er ukendt.

Mekonomen har hovedkontoret i Sverige, og har stadig 200 butikker og over 1000 værksteder i Sverige, Norge og Finland.