Business

Tjente på få timer 60 millioner på Trump-sejr

Uroen på aktiemarkederne lige efter det amerikanske præsidentvalg blev udnyttet af kapitalforvalteren Formuepleje, der købte ind for 1 milliard kroner

Og det viste sig at være en god ide

Lige efter det stod klart, at Donald Trump havde vundet valget, brød finansmarkederne ud i, hvad der mest ligende panik. Men kun få timer efter - ud på eftermiddagen onsdag - havde en stor del af aktierne stabiliseret sig eller var kravlet opad igen.

Dermed kunne Formuepleje via en hurtig handel, mens der var allermest uro, indkassere en fortjeneste på hele 6 procent - eller hvad der svarer til knap 60 millioner kroner.

- Markedet havde antaget, at Hilary Clinton kom til at køre videre som præsident efter Obama. Det viste sig henover morgenen i går, at Donald Trump blev den næste præsident, samtidig med at han fik republikansk flertal. Den panikstemning vi så i går nat, udnyttede vi til at købe op, fortæller Otto Friedrichsen, der er aktiestrateg i Formuepleje.

Store fald afløst af stigninger

Det ledende danske aktieindeks C20 åbnede onsdag med et samlet fald på 3 procent, som umiddelbar reaktion på, at Donald Trump nu er ny amerikansk præsident. Kursene kravlede dog i løbet af dagen langsomt op igen.

Torsdag morgen har de asiatiske aktier også lagt godt fra land. Det japanske Nikkei 225-indeks steg med 5 procent, der dog skal ses i lyset af, at samme indeks faldt 5,4 procent lige efter Donald Trumps valgsejr.

Også i USA er der torsdag ved at falde ro på markederne. Det industritunge Dow Jones indeks tog et hop opad med 1,4 procent.

Investorer har opdaget mulighederne

Ifølge Otto Friedrichsen fra Formuepleje er det kort efter valget i USA gået op for investorerne, hvilke muligheder præsidenten Donald Trump også bringer med sig.

Han har blandt andet bebudet, at der skal investeres voldsomt i infrastruktur, motorveje, broer osv. Derudover vil han sænke skatten for både private og virksomheder. Tiltag der kan skubbe gang i et økonomisk opsving i USA og dermed gavne en lang række sektorer og dermed investorerne.

- Aktionærerne er begyndt at fokusere på, hvad der rent politisk kommer til at ske. Der fokuserer man nu i høj grad på de finanspolitiske stimuli, som Donald Trump potentielt kan komme til at udløse, siger Otto Friedrichsen fra Formuepleje.