Business

Østens aktier tager revanche efter kæmpe nedtur onsdag

I Japan og Australien er der store stigninger på aktiemarkederne knap et døgn efter valget af Donald Trump.

Investorer verden over synes ikke at være blevet skræmt over udsigten til Donald Trump i Det Hvide Hus i Washington.

Torsdag morgen lokal tid stiger aktierne på det toneangivende Nikkei 225-indeks i Japan med over fem procent. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Stigningen skal ses i lyset af, at selvsamme indeks faldt 5,4 procent onsdag, efterhånden som det stod klart, at Donald Trump ville vinde præsidentvalget i USA.

Skal mødes i NY

I en telefonsamtale torsdag er Donald Trump og Japans premierminister, Shinzo Abe, blevet enige om at mødes i New York i næste uge. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Trump skal ifølge en talsmand for den japanske regering have givet udtryk for, at han ønsker at styrke forholdet mellem USA og Japan.

USA er verdens største enkeltstående økonomi, mens Japans er den tredjestørste efter Kinas.

I Australien stiger det ledende ASX 200-indeks torsdag formiddag med cirka tre procent efter på et fald på 1,9 procent onsdag.

I USA var stemningen på Wall Street onsdag heller ikke præget af Trump-panik.

Flere virksomheder vinder

Det industritunge Dow Jones-indeks lukkede således med 1,4 procents stigning, mens det mere brede S&P 500 steg med 1,1 procent.

Blandt de store vindere var fængselsindustrien, bankerne, medicinalindustrien og andre, der ser ud til at kunne drage forretningsmæssig fordel af Trump som præsident.

- Set fra et markedsperspektiv er de risici, som Trump udbasunerede under valgkampen, allerede ved at fordufte, siger markedsstrateg Evan Lukas fra finanshuset IG til dpa.

Den amerikanske dollar får torsdag også et comeback i forhold til den japanske yen og euroen.

Analytikere spår ifølge nyhedsbureauet AFP, at markederne vil være relativt nervøse den kommende tid.

Donald Trump bliver formelt indsat som præsident 20. januar 2017.