Business

Discountkæde fordobler antallet af butikker - her skal de ligge

En milliardinvestering i løbet af de næste fem år på det danske marked skal sikre en fordobling i antallet af Lidl-butikker på landsplan.

Om Lidl

  • Lidl åbnede de første 13 butikker i Danmark den 29. september 2005
  • I dag har Lidl 105 butikker og over 2.250 medarbejdere i Danmark
  • Lidl har 10.000 butikker i Europa, og i 2017 slår dagligvarekæden dørene op for kunder i de første butikker i USA
  • Lidl vil fordoble antallet af butikker i Danmark i løbet af de næste 5-10 år
  • I København alene forventes en tredobling af butikker i samme periode
  • I 2017 forventes 10 nye butikker at åbne
  • I 2017 vil Lidl renovere og redesigne over 30 butikker på landsplan

Lidl Danmark præsenterer i dag dagligvarekædens nye 'flagskibsbutik' i Aabenraa, der skal sætte barren for fremtidens Lidl-butikker i Danmark. 

Dagligvarekæden har vokseværk. Lidl planlægger en milliardinvestering i løbet af de næste fem år, som skal resultere i nye butikker, renovering af eksisterende butikker samt logistik- og lagerfaciliteter. 

Det oplyser administrerende direktør i Lidl Danmark, Dirk Fust, på et pressemøde i forbindelse med åbningen af den nye butik i Aabenraa. 

Ambition om at fordoble antallet af butikker

De nye Lidl-butikker har fokus på kundeoplevelsen, medarbejderforhold og miljøvenligt dagligvarebyggeri.

Lidl har i dag 105 butikker i hele landet. Det tal forventer dagligvarekæden at fordoble. 

- Ambitionerne er høje, og koncernen tror på Danmark og danskernes vilje til at handle i Lidls butikskoncept. Det er Lidls klare mål at fordoble antallet af butikker i Danmark inden for de næste ti år, siger Dirk Fust i en pressemeddelelse. 

Se meget mere om historien om Lidls ekspantion i indslaget her, hvor Mads Nielsen, udviklings- og ejendomsdirektør i Lidl Danmark, fortæller mere.

De nye butikker er udviklet på baggrund af erfaringer fra mere end 10.000 butikker i hele Europa. 

Lidl har specielt fokus på byerne København, Aarhus, Aalborg, Odense og Esbjerg. Allerede nu er opførelsen af nye butikker i fuld gang i København og i Rønne på Bornholm. 

Innovativ dagligvarebutik

Den nyåbnede Lidl-butik i Aabenraa er med sine 2600 kvadratmeter Danmarks største.

Butikken skal sætte standarden for fremtidens renoveringer og nyåbninger.

Bundlinjen viser millionoverskud i flere Rema 1000-butikker. Den bedst tjenende Rema-købmand havde sidste år et plus på knap 4 mio. kr. Det viser en analyse af købmændenes årsregnskaber foretaget af TV 2 Business. Se hele historien her:

Butikken kan pryde sig med solceller på taget, der dækker et areal på 620 kvadratmeter, som dækker cirka en tredjedel af butikkens behov svarende til 20 hustandes energiforbrug.

Her et billede fra dagens åbning i Aabenraa

- Med vores nye koncept lægger vi os helt bevidst i front, ikke bare inden for discountkategorien, men med målet om at skabe vores helt egen kategori et sted mellem discount og supermarked, siger Dirk Fust. 

Derudover er butikken oplyst af LED-spot, der også giver en energibesparelse. 100 procent af overskudsvarmen fra nedkølingen af kølemontre og frostbokse genanvendes til at opvarme butikslokalet.

Afstemning

Hvilket supermarked foretrækker du at handle i?