Business

Discountkæde fordobler antallet af butikker - her skal de ligge

En milliardinvestering i løbet af de næste fem år på det danske marked skal sikre en fordobling i antallet af Lidl-butikker på landsplan.

Om Lidl

  • Lidl åbnede de første 13 butikker i Danmark den 29. september 2005
  • I dag har Lidl 105 butikker og over 2.250 medarbejdere i Danmark
  • Lidl har 10.000 butikker i Europa, og i 2017 slår dagligvarekæden dørene op for kunder i de første butikker i USA
  • Lidl vil fordoble antallet af butikker i Danmark i løbet af de næste 5-10 år
  • I København alene forventes en tredobling af butikker i samme periode
  • I 2017 forventes 10 nye butikker at åbne
  • I 2017 vil Lidl renovere og redesigne over 30 butikker på landsplan

Lidl Danmark præsenterer i dag dagligvarekædens nye 'flagskibsbutik' i Aabenraa, der skal sætte barren for fremtidens Lidl-butikker i Danmark. 

Dagligvarekæden har vokseværk. Lidl planlægger en milliardinvestering i løbet af de næste fem år, som skal resultere i nye butikker, renovering af eksisterende butikker samt logistik- og lagerfaciliteter. 

Det oplyser administrerende direktør i Lidl Danmark, Dirk Fust, på et pressemøde i forbindelse med åbningen af den nye butik i Aabenraa. 

Ambition om at fordoble antallet af butikker

De nye Lidl-butikker har fokus på kundeoplevelsen, medarbejderforhold og miljøvenligt dagligvarebyggeri.

Lidl har i dag 105 butikker i hele landet. Det tal forventer dagligvarekæden at fordoble. 

- Ambitionerne er høje, og koncernen tror på Danmark og danskernes vilje til at handle i Lidls butikskoncept. Det er Lidls klare mål at fordoble antallet af butikker i Danmark inden for de næste ti år, siger Dirk Fust i en pressemeddelelse. 

Se meget mere om historien om Lidls ekspantion i indslaget her, hvor Mads Nielsen, udviklings- og ejendomsdirektør i Lidl Danmark, fortæller mere.

De nye butikker er udviklet på baggrund af erfaringer fra mere end 10.000 butikker i hele Europa. 

Lidl har specielt fokus på byerne København, Aarhus, Aalborg, Odense og Esbjerg. Allerede nu er opførelsen af nye butikker i fuld gang i København og i Rønne på Bornholm. 

Innovativ dagligvarebutik

Den nyåbnede Lidl-butik i Aabenraa er med sine 2600 kvadratmeter Danmarks største.

Butikken skal sætte standarden for fremtidens renoveringer og nyåbninger.

Bundlinjen viser millionoverskud i flere Rema 1000-butikker. Den bedst tjenende Rema-købmand havde sidste år et plus på knap 4 mio. kr. Det viser en analyse af købmændenes årsregnskaber foretaget af TV 2 Business. Se hele historien her:

Butikken kan pryde sig med solceller på taget, der dækker et areal på 620 kvadratmeter, som dækker cirka en tredjedel af butikkens behov svarende til 20 hustandes energiforbrug.

- Med vores nye koncept lægger vi os helt bevidst i front, ikke bare inden for discountkategorien, men med målet om at skabe vores helt egen kategori et sted mellem discount og supermarked, siger Dirk Fust. 

Derudover er butikken oplyst af LED-spot, der også giver en energibesparelse. 100 procent af overskudsvarmen fra nedkølingen af kølemontre og frostbokse genanvendes til at opvarme butikslokalet.

Afstemning

Hvilket supermarked foretrækker du at handle i?