Donald Trump

Trump-føring giver rystelser på de finansielle markeder verden rundt

De finansielle markeder over hele verden reagerer på præsidentvalget i USA.

Der er blodrøde tal over stort set hele linjen oven på nyheden om, at den republikanske kandidat Donald Trump ser ud til at vinde præsidentvalget i USA.

Den amerikanske dollar falder lige nu med 2,4 procent, og den mexicanske peso er i frit fald og dykker med 11,6 procent.

I øjeblikket er det kun de asiatiske aktiemarkeder, der har åbent, mens det danske åbner klokken 9 og det amerikanske åbner klokken 14:30 dansk tid.

Og usikkerheden i forbindelse med Trump som præsident får de asiatiske markeder til at bløde.

Det japanske aktiemarked Nikkei falder lige nu med 5,3 procent.

Pundet stiger

På den modsatte side stiger det britiske pund over for dollaren med 1 procent lige nu.

Se hvilke danske aktier, der vil blive påvirket, på TV 2 Business her:

Også guldet nyder godt at de historiske begivenheder i USA lige nu. Guldprisen stiger med 4 procent, hvilket er et tegn på, at investorerne søger mod "de sikre havne" lige nu og her.

I følge flere økonomiske eksperter kan vi også forvente at se fald på det danske aktiemarked senere på formiddagen, når markedet åbner for handel.

- De europæiske aktier er mere eksportorienterede end ditto amerikanske, så en nedtur på 5-8 procent er, med det som vi ved aktuelt, ikke urealistisk, skriver investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen, i en kommentar.

I Danmark er det specielt aktierne i vindmøllegiganten Vestas, transportvirksomheden DSV og Mærsk-koncernen, der kan blive ramt af en nedtur her klokkken 9.

Se mere fra det amerikanske valg på TV 2 PLAY