Donald Trump

Sådan går det aktiemarkederne efter Trump-overraskelsen

De finansielle markeder ser ud til at have lagt overraskelsen om Trump som ny præsident bag sig og stiger lige så stille og roligt igen.

Knap seks timer efter nyheden om Donald Trump som ny præsident i USA kommer de finansielle markeder langsomt til fornuft igen og lægger nervøsiteten lidt til side.

Det danske førende danske aktiemarked C20 Cap startede dagen med et fald på 3 procent og røg ned på en kurs 931. Nu kæmper indekset sig dog langsomt tilbage og ligger nu på kurs 950,9. Dermed er dagens fald indtil videre blot på 0,8 procent.

Det var specielt vindselskabet Vestas, der trak det danske aktiemarked ned med et fald på 13 procent. Også her stabiliserer selskabet sig over frokost og ligger nu kun med et fald på 7,30 procent.

Se hvorfor det netop er Vestas, der bliver ramt på TV 2 Business her:

En pludselig nervøsitet

Det var specielt i de tidlige morgentimer mellem klokken 4 og 6 dansk tid, at de finansielle markeder for alvor begyndte at blinke rødt.

Det var nemlig her, at det gik op for verden, at Donald Trump med høj sandsynlighed ville vinde præsidentvalget, og det skabte nervøsitet hos investorerne.

På daværende tidspunkt faldt den mexicanske peso for eksempel med 11 procent, og det fald er nu reduceret til -7 procent.

Også olieprisen tog sig et ordentligt dyk ned til en pris på 44,4 dollar per tønde, men prisen er nu oppe igen på omkring 46 dollar per tønde.

Kan ånde op

Rundt omkring i Europa trækker aktiemarkederne også vejret lidt.

Det britiske aktieindeks FTSE havde et fald på 2 procent i morges, men er nu kun nede med 0,4 procent.

Samme tendens viser sig i Tyskland, hvor DAX-indekset er nede med en enkelt procent lige nu.

Op til valget har der været stor frygt for, at de finansielle markeder ville opleve store fald, hvis Trump vandt. Det skyldes, at der var indbygget en form for forventning i markederne om, at det ville være Hillary Clinton, der vandt.

Økonomer havde spået et aktiefald på omkring 5 procent i Danmark, men det blev altså mindre end ventet.