Business

Nykredit sælger hovedsæde med stor fortjeneste

Nykredit har endelig fået solgt sit hovedsæde i København - og endda med en god fortjeneste på handelen.

Efter næsten et  års søgen på markedet er det lykkedes for Nykredit at sælge hovedsædet  og krystallen - de to markante bygninger på Kalvebod Brygge i København.

Køberen er ejendomsinvesteringsselskabet Dades som blandt andet Novo A/S og Tryghedsgruppen er medejere af. Det erfarer TV 2 Business.

Nykredits tredje bygning på Otto Mønsteds Plads er ikke med i handelen. 

Nykredit har ingen kommentarer til oplysningerne, siger Nykredits pressechef Jens Theil.

Heller ikke Dades ønsker at kommentere oplysningerne som TV 2 har fået bekræftet.

Fortjeneste vil føre til opjustering

Nykredit vil offentliggøre salgsprisen i morgen ved aflæggelse af tredje kvartalsregnskabet, men i følge markedskilder ventes prisen at blive 1,3 milliarder kroner.

Det vil dermed give Nykredit en god fortjeneste, der vil føre til en opjustering i morgen ved aflæggelsen af regnskabet.

Med i aftalen er, at Nykredit kan blive boende som lejere i fem år,  men i følge TV 2s oplysninger satser realkreditkæmpen på at finde et nyt og mere ydmygt hovedkvarter, der vil lette Nykredit for betydelige huslejeomkostninger.

Hård konkurrence i markedet

Salget er en vigtig del af Nykredit-direktøren, Michael Rasmussens, strategiplan, hvor det er et krav, at Nykredit sænker omkostningerne i et marked præget af hård konkurrence og lave renter.

I takt med at Nykredit skal sænke omkostningerne, har koncernen fyret mange hundrede medarbejdere. Hør topchef Michael Rasmussens forklaring på fyringerne på TV 2 Business her:

Nykredit medgav tidligere i år en svag interesse på markedet, men nu er det altså lykkedes at finde en køber, der ville give den pris, som Nykredit forventede.