Business

Dansk investor udnytter aktiedyk oven på præsidentvalg og køber op

Aktiemarkederne falder oven på Trumps føring i præsidentvalget. Men hos Formuepleje ser man ikke rødt - man køber derimod op.

Røde tal over hele linjen skræmmer ikke den danske formueforvalter Formuepleje, der køber op oven på de store kursfald, som beskeden om Donal Trump som præsident har affødt.

I Asien er markederne faldet med op mod 5 procent, og både dollarkursen og olieprisen også falder her til morgen.

Og det har været en travl morgen for Otto Friedrichsen, der er aktiestrateg i Formuepleje.

- Man skal tænke på, at markedet havde bestemt sig for Clinton som den nye præsident. Så der er sket det helt modsatte, forklarer han til TV 2 Business.

Se også hvilke danske aktier, der vil falde fra morgenen af på TV 2 Business her:

Alligevel har han brugt den tidlige morgen på at købe op i blandt andet de amerikanske futures. Han mener nemlig, at markedets reaktion her til morgen kan vise sig "at være en overreaktion", og at det vil ændre sig på længere sigt.

Værste scenarie for aktierne

Formuepleje havde forinden valget forberedt sig på otte mulige scenarier, hvoraf dagens udfald med Trump som præsident samt republikansk flertal i både Senatet og i Kongressen var det værst tænkelige set med aktie-brillerne på. 

I dette scenarie forventer Formuepleje nemlig, at aktiereaktionen bliver kraftig negativ.

I sommer reducerede Formuepleje sin aktieandel med 20 procent på grund af den politiske usikkerhed i USA.

- Vi begynder at købe noget af det tilbage nu i takt med, at det bliver attraktivt igen på grund af de store kursfald her til morgen, siger Otto Friedrichsen.

Vil stige på længere sigt

Hos Formuepleje er man "bekymret" over det overraskende resultat af præsidentvalget i USA, men på længere sigt er det ikke helt så slemt, mener Otto Friedrichsen.

- På længere sigt er der en del elementer i Trumps politik, som vil understøtte den moderate positive udvikling, der ses i amerikansk politik i øjeblikket, forklarer han.

Det danske marked åbner klokken 9, og her forventes der også at ske kursfald med det samme.