Business

Vindmøllegigant opjusterer igen efter flot regnskab

Vestas opjusterer forventningerne til omsætningen i 2016 fra 9,5 milliarder euro til 10-10,5 millarder euro. Det viser regnskabet for tredje kvartal.

Præcis som i august opjusterer vindmølleproducenten Vestas forventningerne til omsætningen i 2016 i regnskabet for tredje kvartal. 

Vestas leverede et flot resultat i tredje kvartal med en omsætning på 29 milliarder kroner og et driftsresultat før særlige poster på 3,2 milliarder kroner. 

Koncernchef & administrerende direktør, Anders Runevad, er meget tilfreds med Vestas’ regnskab for tredje kvartal. 

- Omsætning og indtjening steg markant, ligesom det var tilfældet med overleveringer på tværs af alle regioner. Ordreindgangen steg med 17 procent, mens den samlede ordrebeholdning for vindmøller og service faldt i kvartalet. Med en klarere udsigt for resten af året opjusterer vi også forventningerne for helåret, skriver han i en kommentar til regnskabet.

Regnskabet har resulteret i en opjustering af forventningerne til 2016 fra 70 milliarder kroner til mellem 74-78 milliarder kroner.

Fremgang overstiger analytikernes forventninger

Vestas har med tredje kvartals regnskab overgået flere analytikernes forventning om en omsætning på 18,3 milliarder kroner og et driftsresultat før særlige poster på 2,2 milliarder kroner i kvartalet.

I den tilsvarende periode i 2015 var omsætningen på 15,7 milliarder kroner og et driftsresultat før særlige poster på 1,7 milliarder kroner.

På bundlinjen er Vestas også gået markant frem sammenholdt med sidste års regnskab for tredje kvartal. I 2015 leverede vindmølleproducenten et overskud på 1,6 milliarder kroner, mens overskuddet i år er 2,3 milliarder kroner. 

For hele året opjusteres forventningerne til alle parametre desuden betragteligt. Det er andet kvartal i træk, at Vestas opjusterer.