Business

Flere rejsende og få udgifter luner i Københavns Lufthavn

Københavns Lufthavne iværksætter en række initiativer for at nedbringe ventetiden. Erik Refner / Scanpix Denmark

Passagertallet går op, mens omkostningsniveauet går ned, i Københavns Lufthavne. Det gavner bundlinjen.

Mens der kom flere rejsende til Københavns Lufthavn i årets første ni måneder, brugte Københavns Lufthavne færre penge på at betjene dem.

Flere passagerer og færre omkostninger betyder øget omsætning og bundlinje i Københavns Lufthavne efter de første ni måneder af 2016, oplyser selskabet.

Resultat før skat steg 17,1 procent i forhold til samme periode i 2015 til knap 1,3 milliarder kroner. Omsætningen steg tilsvarende 9,8 procent til 3,3 milliarder kroner.

Fald i omkostninger

Omkostningerne per passager faldt dog samtidig 3,3 procent sammenlignet med de første ni måneder af 2015. Det skyldes, at lufthavnene har haft fokus på effektivitet, lyder det i regnskabsmeddelelsen.

I alt har 22.118.267 rejsende været gennem lufthavnen fra januar til og med september. Det er 9,9 procent flere end i samme periode sidste år. 

En stor del af væksten skyldes ifølge lufthavnen, at flere turister kommer til Danmark.

- Væksten er især drevet af flere rejsende på de internationale ruter, lyder det.

- De lange, interkontinentale ruter har således oplevet en vækst på 10,6 procent, mens Europa-trafikken steg 10 procent. Indenrigstrafikken er ligeledes vokset væsentligt og lå 6,9 procent højere end 2015-niveauet.