Business

Dansk medicoselskab modtager millioner fra kinesisk investor

En kinesisk fond investerer et tocifret millionbeløb i medicoselskabet Acarix.

Det danske medicoselskab Acarix, der beskæftiger sig med medicinsk udstyr, har modtaget et tocifret millionbeløb fra det kinesiske selskab Puhua Jingxin.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Selskabet, der i 2009 blev et såkaldt 'spin-out' fra medicoselskabet Coloplast, har siden 2010 haft investorerne SEED Capital og Sunstone life science Ventures som hovedinvestorer, men får altså nu en ny investor med ombord i kraft af den kinesiske investor.

Flere og flere kinesiske investorer er blevet vilde med danske virksomheder. Se hele historien på TV 2 Business her:

Formålet med den tocifrede millioninvestering er at accelerere markedsintroduktionen af selskabets hovedprodukt, CADScor System - et system, der hjælper med at diagnosticere hjerteateriesygdom hos patienter med symptomer på koronararteriesygdom - dvs. åreforkalkning og forsnævring af kranspulsårene.

Koronararteriesygdom påvirker 120 mio. mennesker verden over. Med den nye investering vil Acarix kunne markedsføre produktet i andet kvartal af 2017. 

Kan øge produktionen nu

Acarix’ markedsstrategi har først og fremmest fokus på lancering i Tyskland, Storbritannien, Sverige og Danmark.

- Denne nye investering vil gøre det muligt for os at øge både produktion og salgsorganisation, siger administrerende direktør i Acarix, Søren Rysholt Christiansen.Puhua Jingxin er en såkaldt joint healthcare fond - som består af midler fra både Puhua Healthcare og medicinalvirksomheden Zhejiang Jingxin Pharmaceuticals.