Business

Kæmpe misbrugssag med betalingskort eskalerer yderligere

Misbrugssagen med betalingskort i Danmark og Norden bliver bare større og større.

Sagen hvor op mod 100.000 danske betalingskort kan være i fare for at blive misbrugt og dermed er blevet spærret, eskalerer nu endnu en gang.

Indtil videre har Nets, der ejer dankortet, anbefalet bankerne i både Danmark, Norge, Sverige og Finland at spærre dankortene i misbrugssagen. Og nu skal endnu flere have fat i nyt kort.

Yderligere 35.000 kort bør nemlig spærres i Norge, oplyser Nets til TV 2 Business.

- Det har taget lidt længere tid at færdiggøre vores analyse i Norge, fordi vi er mere afhængige af input fra bankerne deroppe. Men nu kan vi se, at der er behov for at udskifte et yderligere antal, forklarer Søren Winge, der er pressechef i Nets til TV 2 Businesss.

Dermed har Nets nu anbefalet at spærre 100.000 kort i Danmark, 45.000 kort i Norge, 1000 kort i Sverige og i Finland er tallet ikke helt opgjort.

Svindlere bruger internetbutik til svindel

Det er stadig den samme udenlandske internetbutik, der volder problemer og misbruger oplysninger om betalingskort i Norden.

Nets har været igennem nogle tumultariske måneder, hvor det blandt andet er kommet frem, at direktør Bo Nilsson står til at tjene over en halv milliard på selskabets børsnotering. Se et interview med den velhavende erhvervsmand om sagen herunder:

Det har indtil videre ikke været muligt at få oplyst, hvilken internetbutik det drejer sig om.

Nets oplyser, at man ikke ved, hvorvidt det er selve internetbutikken selv, der svindler, eller om svindlere blot bruger hjemmesiden til at skaffe sig kreditkortoplysningerne igennem.

Hverken de danske banker eller Nets vil og kan oplyse navnet på internetbutikken.

Nets har været ramt af en række møgsager de seneste uger. Mobilepay fravalgte blandt andet Nets for nylig. Se hele historien på TV 2 Business her:

I øjeblikket bliver sagen efterforsket i udlandet.

Nets forventer ikke at hæve tallet for kort, der skal spærres i misbrugssagen i Danmark.