Business

Vintertid skaber problemer hos Nets: Trak det dobbelte beløb 34.000 gange

Vintertid har skabt problemer hos ejeren bag dankortet, Nets, der er kommet til at trække det dobbelte beløb 34.000 gange på grund af den ekstra time.

En ekstra time natten mellem lørdag til søndag har skabt problemer for den danske betalingsgigant Nets, der blandt andet ejer dankortet og Nem-Id.

34.000 kredit-transaktioner er nemlig blevet trukket to gange på grund af omstillingen fra sommertid til vintertid. Det oplyser Nets til TV 2 Business.

Flere kunder har enten selv eller via deres bank gjort Nets opmærksom på problemet, fordi de pludselig kunne se, at de havde fået trukket det samme beløb to gange.

- Vi kunne se, at der var en følgefejl som følge af ændringen af tid, som gjorde, at vi desværre fik trukket beløbene to gange, siger Søren Winge, der er pressechef hos Nets, til TV 2 Business.

Får pengene i morgen tidlig

Det drejer sig om kort, der er blevet brugt i nordiske butikker, og det er primært danske kortholdere, der er blevet ramt.

Det er dog ikke gået ud over dankortet, men både Visa og Mastercard kan være ramt.

I øjeblikket er Nets i gang med at betale pengene tilbage, og man forventer at være færdig med at rette fejlen i morgen tidlig.

I følge Søren Winge er det mange år siden, at man sidst har haft problemer på grund af vintertiden.

- Hvis vi går mange år tilbage, så var der systemmæssige problemer med at gentage den samme time igen. Men det er noget, der skulle være løst for mange år siden, siger han.

Stribe af dårlige nyheder

Nets blev børsnoteret i slutningen af september og siden da har der været mange dårlige nyheder på stribe.

Nets' børsnotering i slutningen af september blev historisk dårlig og aktien er faldet siden da. Se hele historien på TV 2 Business her:

Aktien kom på børsen til en kurs på 150 kroner og allerede nu en måned senere er aktien dalet til 130 kroner.

Derudover kom det frem i sidste uge, at op mod 100.000 danske betalingskort skal spærres på grund mistanke om svindel i fremtiden via en udenlandsk hjemmeside.