Business

Dansk silikone-konge sælger livsværket: - Jeg er super glad

Jesper Nygart har solgt sin virksomhed til svensk plastickirurgikæde.

Den danske kæde af privathospitaler kaldet Nygart har fået nye ejere. Det skriver Finans

Således har stifter og ejer Jesper Nygart solgt virksomheden, han stiftede i 1997, til den svenske plastickirurgikæde Akademikliniken. Det fremgår af oplysninger fra Nygart Privathospital til Erhvervsstyrelsen. 

Handlen er foretaget i begyndelsen af oktober, og det står ikke umiddelbart klart, til hvilken pris den er gennemført.

- Jeg er super glad for løsningen og positiv over for fremtiden, skriver Jesper Nygart i et offentligt opslag på Facebook. 

Kendt for busreklamer

Nygart Privathospital med hovedkontor i København er i den brede offentlighed bedst kendt for firmaets opsigtsvækkende annoncer i det offentlige rum. Blandt andet har bare bryster på busserne skabt debat og opmærksomhed om virksomheden. 

- Jylland bliver kønnere. Nye bryster. Kr. 25.000, stod der for eksempel på Sydtrafiks busser i efteråret 2014. 

Virksomheden sælger behandlinger inden for bl.a. botox, hårfjerning og brystforstørrelser, og Nygart har fire afdelinger fordelt over København, Aarhus, Lyngby og Malmø. 

Firmaet oplyser ikke omsætningen, men havde sidste år en bruttofortjeneste på 30 millioner kroner.

Startede i Malmø for 25 år siden

Overskuddet efter skat landede på 3,8 mio. kr. Køberen er den svenske kæde Akademikliniken, som blev stiftet af kirurgerne Per Hedén og Jan Jernbeck. Virksomheden startede for 25 år siden i Malmø, men er siden ekspanderet til Danmark og Norge. 

Hovedaktionæren bag Akademikliniken er kapitalfonden Polaris, som i maj i år overtog kontrollen med det svenske selskab. 

Jesper Nygart ejede størstedelen af Nygart Privathospital gennem selskabet Nygart Holding, mens en mindre ejerandel i privathospitalet tilhørte Kari Knutsson, der er speciallæge i plastikkirurgi hos Nygart.