Business

Stor fyringsrunde i Nykredit

190 mister deres job i Nykredit. Det er langt fra første gang, at realkreditkæmpen svinger sparekniven over medarbejderne.

Så er den gal igen hos Nykredit. Realkreditkæmpen, der de seneste år har sagt farvel til mange hundrede medarbejdere, meddeler torsdag morgen, at yderligere 240 stillinger skæres væk. Sammen med andre sparetiltag skal det spare koncernen for 200 millioner kroner. 

190 af disse stillinger nedlægges allerede i år, og der er tale om deciderede fyringer.

 Det oplyser Nykredit i en pressemeddelelse. 

- I tillæg hertil gennemføres der i forlængelse af det daglige fokus på omkostninger ekstra besparelser på blandt andet brugen af konsulenter, markedsføring samt på øvrige udgiftsposter. Disse besparelser vil med stillingsnedlæggelserne isoleret set reducere Nykredit-koncernens årlige omkostninger med mere end 200 millioner kroner, lyder det i pressemeddelelsen.

600 medarbejdere har forladt Nykredit

Og det er langt fra første gang, at Nykredit svinger sparekniven - og at den er direkte rettet mod medarbejderne. Så sent som denne sommer, i juni måned, måtte 26 medarbejdere i HR sige farvel til Nykredit.

Et år forinden blev 13 stillinger nedlagt i handelsafdelingen, mens hele 300 Nykreditansatte kunne gå på juleferie med en fyreseddel som julegave i 2013. I 2012 nedlagde Nykredit 125 stillinger.

I 2012 var der 4.115 ansatte i Nykredit - med den netop annoncerede fyringsrunde kommer det tal ned på omkring 3.500 – altså er knap 600 stillinger forsvundet, hvilket svarer til knap 15 procent af de ansatte.

Man har et standpunkt, til man tager et nyt

I august sidste år afviste Nykredits administrerende direktør, Michael Rasmussen, ellers, at det ville blive aktuelt med fyringer som en del af realkreditkæmpens 2018-plan, som blandt andet indeholder et krav om, at indtjeningen skal forbedres med 1,5 milliarder kroner.

- Vi har været gennem fyringsrunder, og jeg ser ikke endnu en. Min bedste vurdering er, at det her kan vi klare ved optimering, dygtig ledelse og almindelig medarbejderomsætning – med naturlig afgang, sagde Michael Rasmussen dengang til Ritzau Finans.

Kæmpe shitstorm

Da Nykredit i februar måned meddelte, at realkreditkæmpen nu har vej mod børsen, og at det derfor var nødvendigt at skrue op for bidragssatserne for flere hundrede tusinde kunder i datterselskabet Totalkredit, sendte det realkreditkæmpen ud i en regulær shitstorm. 

Der blev dannet facebook-grupper, kunderne rasede, og politikerne på Christiansborg overbød hinanden i at agere vagthund over for realkreditinstitutterne. Siden er der dog ikke sket en hel masse - hverken blandt Nykredit/Totalkredit-kunderne eller på Christiansborg.

Nykredits seneste regnskab viste en meget begrænset kundeafgang.