Business

Elektronikgigants regnskab styrtdykker efter batteriskandale

Selskabet fremviser et driftsresultat på 4,6 milliarder dollar i tredje kvartal. Det er et dyk på 30 procent.

Elektronikgiganten Samsung har natten til torsdag dansk tid fremlagt sit regnskab for tredje kvartal. Her dykker driftsresultatet med 30 procent i forhold til samme periode sidste år.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Tidligere på måneden meddelte det sydkoreanske firma, at det stopper al salg og produktion af sin nyeste smartphone, Galaxy Note 7.

Det sker, fordi telefonens batteri har vist sig at kunne bryde i brand eller eksplodere.

Dårligste resultat i 8 år

Regnskabet viser et driftsresultat for perioden fra juli til september på 4,6 milliarder dollar sammenlignet med godt 6,4 milliarder dollar i samme periode sidste år.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters viser kvartalsregnskabet også, at Samsungs indtjening på smartphones ligger på det laveste niveau i næsten otte år.

Driftsresultatet for virksomhedens smartphone-afdeling i tredje kvartal ligger således på 100 milliarder won svarende til cirka 88 millioner dollar.

Dermed har Sydkoreas største selskab og verdens største producent af smartphones oplevet et alarmerende dyk på 98 procent sammenlignet med sidste år. Det er det laveste niveau siden fjerde kvartal af 2008.

Forventer yderligere tab

Eksperter er fortsat i gang med at regne på de økonomiske konsekvenser af batteriskandalen. Samsung selv har forudsagt yderligere tre milliarder dollar i tabt fortjeneste over de næste to kvartaler.

Analytikere har desuden advaret om, at skandalen kan gøre uoprettelig skade på et marked, hvor tillid og loyalitet spiller en stor rolle.

- Beslutningen om at indstille produktionen af en model, der har til formål at konkurrence med ærkefjenden Apples iPhone, var et ødelæggende træk for en virksomhed, der bryster sig af kvalitet og avanceret teknologi, skriver AFP.

Konkurrent klarer sig bedre

Netop Samsungs store konkurrent på det globale marked, Apple, kom med sit regnskab tirsdag.

Det viste ifølge Reuters, at den amerikanske elektronikgigant kom ud af det seneste kvartal med et iPhone-salg, der var bedre, end analytikere havde ventet.

Apple solgte i det seneste kvartal 45,5 millioner iPhones. Det var ventet, at Apple ville lange 44,8 millioner telefoner over disken rundt om i verden.