Business

Omfattende misbrugssag med betalingskort: Det skal du gøre

Nets opfordrer bankerne til at spærre op mod 100.000 danske betalingskort, fordi der kan ske misbrug i den nærmeste fremtid.

Op mod 100.000 danskere vil i de kommende dage opleve, at deres betalingskort bliver spærret af banken.

Det sker efter Nets her til morgen har opfordret bankerne til at spærre kortet præventivt, da man har oplevet misbrug via en bestemt internethandelsside.

Nets understreger dog, at kortene ikke nødvendigvis er blevet misbrugt, men at spærringen sker for at undgå det.

Hos Danske Bank og Arbejdernes Landsbank har man valgt at tage opfordringen fra Nets seriøst. Derfor spærrer de to banker nu kundernes kort i løbet af de næste par dage.

- De berørte kunder får et nyt kort inden for to-tre uger. I mellemtiden kan kunderne fortsat benytte deres nuværende kort. Vi har ikke nogen indikation på, at de berørte kort skulle være blevet forsøgt misbrugt, men vi overvåger situationen nøje, skriver Kenni Leth, der er pressechef hos Danske Bank, i en mail til TV 2 Business. 

Danske Bank forventer at spærre betalingskort hos 30.000 af deres kunder, Nordea har 23.000 berørte kunder, mens Arbejdernes Landsbank spærrer omkring 3900.

Hold øje med din konti

Kunder hos Arbejdernes Landsbank vil få en sms fra banken, hvis kortet er spærret. Derefter vil der bestilt et nyt kort så hurtigt som muligt.

- Det er ikke en behagelig situation, men vi prøver at gøre det så hurtigt, vi kan. Det er bedst at vente på, om man får en besked, forklarer Peter Froulund, der er kommunikation og marketingsdirektør hos Arbejdernes Landsbank, til TV 2 Business.

Det er ikke en behagelig situation, men vi prøver at gøre det så hurtigt, vi kan.

Peter Froulund, Arbejdernes Landsbank

Samtidig opfordrer bankerne deres kunder til at holde øje med, om der har været usædvanlig aktivitet på deres konti.

Hvis dit kort er blevet misbrugt, dækker bankerne tabet.

Kan komme endnu en bølge

Nets oplyser, at det er den største misbrugssag med danske betalingskort nogensinde. Fælles for de kort der bliver spærret er, at man har handlet via en internethandelsbutik. Navnet er ikke offentliggjort.

Nets blev for nylig vraget af Danske Bank til fordel for en svensk spiller. Se hele historien på TV 2 Business her:

Det er anden bølge i sagen, hvor Nets i første omgang spærrede 15.000 kort. Og der kan godt komme endnu en bølge.

- Det gælder om at genere kortholderne så lidt som muligt, men samtidig skal vi også sikre dem. Vi ønsker ikke at udskifte 100.000 kort bare for sjov, men det er vores bdste bud lige nu for at kortholderne ikke skal blive misbrugt, siger Ulrik Marschall, presserådgiver hos Nets, til TV 2 Business.

I øjeblikket kan Nets se, at misbruget strækker sig over en periode fra 2015 og ind i 2016.