Business

Efter et år med møgsag på møgsag: Nordeas overskud vokser

Nordea fremlægger her til morgen et regnskab, der viser grønne tal på bundlinjen.

Nordeas ledelse oppe i Stockholm fremlægger regnskab for tredje kvartal af 2016 her til morgen.

Og det viser gode takter fra Nordens største bank.

Nordea lander et resultat hjem på 888 millioner euro, hvilket er over analytikernes forventninger på 818 millioner euro. Det svarer til et overskud på over 6 milliarder danske kroner.

I samme kvartal sidste år lå Nordeas resultat på 780 millioner euro.

- Vi har nu været i gang med omstillingen af vores forretning og arbejdet med at styrke vores kultur i et år. Vi forenkler vores juridiske struktur, udskiftervores kernebanksystem og investerer i vores compliance-funktioner. Samtidig ansætter vi førende eksperter, hvoraf mange har en international baggrund, istrategiske nøglepositioner. Det overordnede mål er fortsat at blive den bank, vores kunder ønsker, vi skal være, skriver administrerende direktør, Casper von Koskull, i en kommentar til regnskabet.

Krisen er ovre

Også på indtægterne ser tallene ud til at stige.

Dagens regnskab viser, at Nordeas samlede indtægter landede på 18,34 milliarder kroner mod 16,75 milliarder kroner i perioden året før. Det er en stigning på 9 procent.

- Nordea har gjort det bedre på en række områder, og vi er nu nede i et niveau, hvor vi kan sige, at krisen er afblæst, siger Leif Beck Fallesen, der er erhvervskommentator på TV 2 Business.

Samtidig har storbanken nedskrevet for færre millioner, end analytikerne havde ventet. Nordea nedskriver for 135 millioner euro på udlån i tredje kvartal.

Præget af negative sager

Nordeas omtale i medierne har på det seneste været præget af en række møgsager.

For eksempel fik Nordea en påtale fra Finanstilsynet for et par uger siden, som konkluderede, at Nordeas lønpolitik er utrilstrækkelig.

Også bankens involvering i skattely-sagen om Panama Papers har fyldt meget det sidste halve år.

Det er kun et år siden, at Casper von Koskull overtog direktørposten i Nordea. Han kan dermed se tilbage på et første år præget af brandslukninger, men han har også vist, at han kan ændre strukturen i Nordea. 

Dansker siger farvel

Dagens regnskab fortæller også, at en dansker vinker farvel til sit job i Nordea.

Det drejer sig om Mads G. Jakobsen, der har været landechef i Danmark og leder af Commercial & Business Banking samt medlem af koncernledelsen i Nordea.

- Det tyder på, at Casper von Koskull vil sætte sit eget hold, siger Ole Krohn, der er erhvervskommentator på TV 2 Business.

Se med lige nu live på TV 2 Business, hvor regnskabet bliver analyseret og vi er med live fra Stockholm, hvor ledelsen præsenterer regnskabet.