Business

Nyt tilbud til bilister: Skift biltype efter behov

En af landets største bilimportører lancerer ny måde at have bil på. Spændende produkt, lyder det fra FDM.

Du kan eje, leje eller lease din bil. Og fra i dag kan du også få den via et abonnement. 

Landets næststørste bilimportør, Interdan, lancerer i dag datterselskabet bilabonnement.dk, der tilbyder Interdans mærker Peugeot og Citroén til en fast, månedlig pris.

Ifølge selskabet er alt inkluderet; ejerafgift, serviceudgifter og forsikring. Abonnenterne skal bare fylde brændstof på.

- Privatleasing og leje er ofte forbundet med mange gebyrer og ekstra omkostninger som f.eks. forsikring. Vores produkt er helt gennemskueligt, og det tror vi, vil tiltale mange. Vi vil gøre det nemt at få bil, siger Peter True, der er direktør bilabonnement.dk, til TV 2 Business.

Kan skifte model i løbet af året

Målgruppen er ifølge direktøren alle med et kørselsbehov, men især familier, der overvejer en bil nummer to. Man håber også at få fat i folk med meget svingende kørselsbehov hen over året.

Til forskel fra f.eks. leasing giver bilabonnementet mulighed for at skifte til en større model, når f.eks. familien skal på sommerferie.

- Vi tænkte, hvorfor ikke også kunne få bilen som et abonnement, siger Peter True

Vent og se

Hos bilejernes organisation, FDM, hilser forbrugerøkonom Allan Skytte Christensen umiddelbart den nye måde at have biler på abonnement velkommen.

- Det er et spændende nyt koncept, men vi har stadig til gode at se, hvordan det virker i praksis. Om der f.eks. støder nogle uventede ekstraudgifter til fra værkstederne, siger Allan Skytte Christensen til TV 2 Business.

Der, hvor bilabonnementerne i mine øjne kan have deres største fordel, er, hvis de får nogle flere modeller at vælge imellem. Så kan man have en cabriolet i sommermånederne og en firehjulstrækker til vinteren

Allan Skytte Christensen, FDM

Han køber ikke præmissen om, at abonnementsformen skulle være mere gennemskuelig end f.eks. privatleasing.

- I mange privatleasingaftaler kan man slippe ud i løbet af et år, og jeg tror, de fleste kan overskue deres behov et år frem i tiden, siger Allan Skytte Christensen.

Cabriolet eller firehjulstrækker?

Til gengæld synes Allan Skytte Christensen, at bilabonnement.dk's fordel ligger et andet sted.

- Der, hvor bilabonnementerne i mine øjne kan have deres største fordel, er, hvis de får nogle flere modeller at vælge imellem. Så kan man have en cabriolet i sommermånederne og en firehjulstrækker til vinteren, fortsætter han.

Dén løsning håber Bilabonnement.dk at kunne levere på sigt, idet man inviterer de andre bilmærker - foruden Peugeot og Citroen - til at være med.

- Vi forhandler lige nu med et tredje mærke, så vi håber inden længe at kunne give abonnenterne flere valgmuligheder, siger adm. direktør Peter True.

Se med klokken 7:45, hvor direktør Peter True er med direkte på TV 2 Business.