Business

Lars Larsen: Mine børn arver ikke Jysk

Lars Larsen, direktør i Jysk, er også kendt under navnet 'Dyne-Larsen'. Nils Meilvang / Scanpix Denmark

Når tiden en dag er inde til et generationsskifte i Lars Larsens livsværk, er det ikke børnene, som overtager.

I flere år har der været spekuleret i, hvordan Lars Larsen vil håndtere det vigtige generationsskifte i sit livsværk, Jysk. Nu fortæller han til Berlingske om den plan, han har lagt for at sikre Jysk i de næste generationer.

I Berlingske onsdag fortæller Lars Larsen, at han lægger magten i Jysk hos en professionel fondsbestyrelse frem for at forære hele arven og magten til sine børn, Mette og Jacob Brunsborg.

- Der bliver lavet en fond. En lille en, som måske ad åre kan vokse sig stor. Men den skal først træde i kraft den dag, jeg er væk, siger Lars Larsen til Berlingske.

- Jeg har set nok elendigheder omkring de gamle systemer, hvor det altid er den førstefødte, der skal overtage en virksomhed. Og det ville da være meget mærkeligt, hvis det lige skulle være den bedste.

Jysk er også et barn

Det er ifølge Lars Larsen også årsagen til, at en fondsbestyrelse med forretningsfolk skal sørge for, at det er de bedste, der sidder på de forskellige poster uden hensyn til familierelationer.

- Jysk er også mit barn. Den skal også have sin del af arven. Og den får langt den største del. Det er i fuld forståelse med mine to børn. De skal nok få, så de lever godt, det er der ingen problemer i, siger han.

Fondens vedtægter er sendt til godkendelse hos Erhvervsstyrelsen, og det er Lars Larsens hensigt, at fonden på sigt 'bliver kapitalejer i Lars Larsen Group'.

Har fremtidssikret i syv år

Foruden Jysk Group består fonden af selskaber, som er eller har været ejet direkte eller indirekte af Lars Larsen.

I øjeblikket drejer det sig blandt andet om Idémøbler, Bolia.com og Himmerland Golf og Spa Resort.

Lars Larsen stiftede Jysk for 37 år siden.

Ifølge egne oplysninger har han brugt de seneste syv år på at fremtidssikre den virksomhed, der har gjort ham til en af Danmarks rigeste personer med en formue på omkring 26 milliarder kroner.