Business

Norsk milliardær vil lave ikonisk bygning i København om til hotel

En norsk milliardær har købt den ikoniske postterminal bag Københavns Hovedbanegård og vil lave den om til et luksushotel.

Manden bag Nordic Choice hotelgruppen, den norske milliardær Petter Stordalen går nu på storindkøb i Danmark.

I følge TV 2 Business' oplysninger har han købt den ikoniske gamle post-centralbygning over for Hovedbanegården og Tivoli i København fra 1912 og vil nu poste cirka 1 milliard i projektet. Postbygningen skal nu omdannes til luksushotel.

Handelen offentliggøres på et pressemøde lidt senere i dag.

Se hele erhvervskommentator Ole Krohns vurdering af handlen på TV 2 Business her:

Med købet rykker hotelkæden for alvor op blandt de største i Danmark og hopper fra en niende- til en sjetteplads blandt de største hotelkæder herhjemme.

En af Nordens største kæder

Kæden har nu omkring 1500 hotelværelser og har ambitioner om hurtigt at blive Nordens største hotelkæde.

- For trejde år i træk har vi rekord mange overnatninger på danske hoteller, fortæller Katia K. Østergaard, der er administrerende direktør i Horesta til TV 2 Business.

Efter finanskrisen måtte Nordic Choice-hotegruppen trække sig ud af Danmark, men har siden kæmpet sig tilbage og med dagens planer om et luksushotel i det mest centrale København melder Nordic Choice sig for alvor på banen.

Det nye indløb kommer efter, at Nordic Choice hotel har åbnet hotel i Høje Taastrup og derudover ejer hotelkæden Sankt Petri Hotel og et hotel på Vesterbro i København .

Det er den excentriske norske milliardær Petter Stordalen, der er god for 10 milliarder kroner, der står bag Choice-kædens comeback i Danmark.

Læg Danmark, Norge og Sverige sammen

Petter Stordalen har tidligere stukket næsen frem og blandet sig i den politiske debat ved at foreslå, at Danmark, Norge og Sverige bliver slået sammen til ét land.

Se Petter Stordalen ved dagens pressemøde iklædt en Dannebrogs-jakke her:

Den norske hotelkæde Choice vil omdanne det gamle, ikoniske centralposthus overfor Tivoli og Hovedbanegården i København til et førsteklasses-hotel.

Et forslag der er blevet så seriøst modtaget, at selveste Washington Post har regnet på, at et fælles land ville have et større BNP end lande som Holland og Spanien og dermed ville rykke ind blandt de økonomiske sværvægtere i Europa.

Samtidig med offentliggørelsen af handlen vil der blive offentligjort planer om en hævet bypark, der skal forbinde den nye bydel på postgrunden i København med havet ved Kalvebod Brygge og med cykelslangen, der kører fra København til Amager.

Byfornyelse for milliarder på vej

Den store hotelhandel er en vigtig brik i udviklingen af det nye byområde i København, der blev solgt af Post Nord til Danica og den internationale gigant Blackrock for 925 millioner kroner. Forud venter nu en byfornyelse, der vil koste milliarder.

Det forventes, at Danske Bank efter at have solgt hovedsædet på Holmens Kanal i København vil flytte til det nye område og samle en række funktioner.

Foreløbig har Danske Bank dog bundet sig til en lejekontrakt i det gamle domicil  på Holmens kanal, men forventningen er, at Danmarks største bank vil flytte til det nye område når lejekontrakten udløber og dermed samle en række funktioner, der er fordelt på flere lejemål i Indre by og i forstæderne .