Business

Mærsk-selskab skærer 70 stillinger

For anden gang inden for kort tid skærer det danske selskab A.P. Møller-Mærsk i stillinger inden for oliedivisionen.

A.P. Møller-Mærsks borerigselskab skærer 70 stillinger fra i sit hovedkvarter som følge af den fortsatte nedgang i olieindustrien.

Det fremgår af en meddelelse mandag formiddag.

Af de 70 stillinger er 20 kontraktudløb, der ikke ventes genbesat, oplyser Maersk Drilling.

- Kombinationen af et lavt aktivitetsniveau og for meget kapacitet af borerigge fortsætter med at give lavere udnyttelse og lavere dagsrater. Lige nu er ni ud af Maersk Drillings 23 enheder oplagte, og vi venter, at markedsbalancen vil være udfordret de kommende år. Som en konsekvens heraf har vi været nødt til at sige farvel til mere end 600 offshore-ansatte i de seneste 12 måneder, siger Claus V. Hemmingsen, der er administrerende direktør for Mærsks energiaktiviteter.

Det er specielt den meget lave pris på olie, der gør, at Mærsk har svært ved at følge med.

- Indtil dato har Maersk Drilling formået at reducere sine omkostninger med mere end 15 procent. De ugunstige markedsforhold påvirker os dog fortsat tungt, og en reduktion af personalet til lands er et uheldigt men nødvendigt træk for at forsvare fremtiden for vores selskab, fortsætter Claus V. Hemmingsen.