Business

Nye flyruter skaber flere tusinde job i Danmark

Københavns Lufthavn har fået mange nye flyruter i løbet af de sidste ti år, og det betaler sig. Flere tusinde job er blevet skabt i Danmark.

Flysæderne er godt fyldt op, når rejsende flyver ind og ud af Danmark. I løbet af de sidste ti år er der oprettet 56 nye ruter til/fra Københavns Lufthavn, og det nyder den danske turismebranche rigtig godt af.

Det skriver Københavns Lufthavne i en pressemeddelelse

På ti år er antallet af turister, der flyver til Danmark steget med cirka 16 procent, og derfor er der også blevet større behov for flere hænder hos hotellerne, restauranterne og forlystelsesparkerne.

Se hele interviewet med direktøren for Københavns Lufthavn og hør, hvad han har af planer for lufthavnen på TV 2 Business her:

Helt præcist er der kommet 6400 nye job i forbindelse med flere turister i Danmark, viser en ny analyse fra Damvad Analytics.

- Jo flere flyruter vi kan skabe, jo flere turister kommer der til Danmark, siger Thomas Woldbye, der er administrerende direktør i Københavns Lufthavne til TV 2 Business.

Direkte fly åbner op

Det er især amerikanerne og briterne, der er vilde med at rejse til Danmark.

Og antallet af flere amerikanere, der rejser langvejs for at komme til Danmark, skyldes at det er blevet lettere at flyve direkte. Alene i 2016 er der blevet åbnet tre nye ruter til USA.

- Folk kommer ikke for at se lufthavnen, de kommer for at se Danmark. Og de kommer jo kun hertil, hvis de kan. Så det hænger sammen, siger Thomas Woldbye.

Danmark er ikke en turistmagnet

Og det er aktieanalytiker fra Sydbank Jacob Pedersen, der sidder og analyserer flybranchen, enig i.

- Der er ikke nogen tvivl om, at Københavns Lufthavn leverer godt. De har været gode til at tiltrække både eksisterende og nye flyselskaber til at åbne nye ruter, siger han og fortsætter:

- Nok er Danmark et dejligt sted, men det er ikke en turistmagnet som for eksempel London. Det er vigtigt, at man kan komme direkte til Danmark.

Norwegian og SAS kæmper om flykunderne, og Norwegian har næsten halet ind på SAS. Se hele historien på TV 2 Business her:

I 2015 var der 4,5 millioner turister, der fløj til Danmark, og i årets første seks måneder af 2016 har der allerede været 1,3 millioner gæster fløjet til Københavns Lufthavn.

Det er specielt turister og forretningsrejsende fra Storbritannien, USA, Frankrig, Italien og Holland, der trækker tallet op.