Business

Nordea dropper egen mobilbetaling og slutter sig til MobilePay

Nordea slutter sig til konkurrenten Danske Banks mobilbetalingstjeneste.

Nordea slutter sig til konkurrenten Danske Banks mobilbetalingstjeneste MobilePay og dropper dermed sin egen tjeneste Swipp.

Det skriver banken i en pressemeddelelse.

- Det nye samarbejde er til gavn for kunderne, for markedet og for de enkelte banker. MobilePay er i dag kendt for den gode brugeroplevelse, og vi vil gerne bidrage til løsningens udbredelse og den fortsatte udvikling, som innovativ digital betalingsplatform, udtaler Peter Lybecker, der er administrerende direktør i Nordea Danmark i forbindelse med meddelelsen.

Nordea vil derfor fremover tilbyde sine kunder MobilePay i både Danmark og Norge. Det gælder både privat- og erhvervskunder.

Sammen er vi stærkere

I følge de to storbanker Nordea og Danske Bank er det nye samarbejde nødvendigt. 

Flere spillere er i de seneste år dukket op på mobilbetalingsmarkedet, og det er netop derfor, at Nordea nu smider håndklædet i ringen med sin egen tjeneste Swipp og skifter til MobilePay.

- Det er nødvendigt at bankerne samles om en stærk fælles betalingsløsning for fortsat at være førende i den tiltagende konkurrence, skriver bankerne i pressemeddelelsen.

Det vil stadig være gratis for kunderne at benytte MobilePay.

Millioner af brugere

Nordeas betalingstjeneste Swipp har i flere år haltet efter MobilePay på trods af flere forsøg på at overhale konkurrenten.

Swipp har omkring 800.000 brugere, mens MobilePay har over 3 millioner brugere i Danmark, 210.000 brugere i Norge og 180.000 brugere i Finland.

Nets og Mobilepay er i også intens konkurrence om mobilbetalinger. Se historien om, hvordan Mobilepay vragede Nets til fordel for svensk spiller på TV 2 Business her:

Hos Swipp selv er man kede af Nordeas beslutning.

- Vi havde naturligvis gerne fortsat samarbejdet med Nordea om vores fælles mobile betalingsløsning. Nordea har valgt en anden vej, og det tager vi til efterretning. Swipps services over for vores kunder fortsætter uforandret, udtaler formand for Swipp, Anders Jensen, i en pressemeddelelse.

Flere er velkomne

Samarbejdet er stablet på benene, efter Danske Bank har inviteret alle nordiske banker til at tilslutte sig MobilePay.

Se interview med Nordeas danske direktør og hør, om han fortryder ikke at være gået med på MobilePay fra start på TV 2 Business her:

Danske Bank forventer, at at flere banker fra Norden vil slutte sig til i løbet af det næste stykke tid.

MobilePay bliver desuden oprettet som datterselskab til Danske Bank, så det kommer til at fungere under sin egen bestyrelse.