Business

Nets vil gøre det lettere at handle på nettet: Tast 20 cifre mindre

Betalingsselskabet Nets vil fra november gemme dine kortoplysninger, når du handler på nettet.

Når du først har handlet én gang, skal du kun indtaste de tre cifre bag på dit betalingskort, når du handler næste gang.

Sådan kommer det til at være fra november i følge Nets, der ejer dankortet og Nem-ID. Betalingsselskabet vil nemlig gemme dine kortoplysninger på tværs af 25.000 nordiske netbutikker, så det bliver lettere at handle på nettet.

Det skriver Nets i en pressemeddelelse.

- Forbrugerne går fra 23 til tre cifre (red. CVC/CVV sikkerhedscifre), der skal indtastes, når de handler. Alle, der handler med kort i en af de 25.000 netbutikker, vil opleve, at det bliver meget mere smidigt, siger Asger Hattel, der er direktør i Nets til Dagbladet Børsen.

Nets og Mobilepay er i intens konkurrence om mobilbetalinger. Se historien om, hvordan Mobilepay vragede Nets til fordel for svensk spiller på TV 2 Business her:

Første gang du som kunde handler på nettet hos én af de netbutikker, der er tilknyttet Nets, så vil du blive spurgt, om du vil lagre dine kortoplysninger.

Vil handle mere

Og netop det, ser en netbutik som Nemlig.com stort potentiale i. Til Børsen fortæller netbutikken, at det vil gøre det langt nemmere at gennemføre betalinger.

Det bakker resultaterne fra den seneste Dansk E-handels-rapport op. Her svarede 44 procent af forbrugerne, at de ville foretrække ikke at skulle indtaste deres kortoplysninger, når de handler på mobilen.

Derudover svarede 21 procent, at de ville købe mere på nettet, hvis de netop ikke skal taste alle 23 cifre ind fra kreditkortet hver gang.