Business

Det startede som et CBS-projekt: På to måneder har 5000 købt app'en

Betal 49 kroner om måneden og få en gratis drink - hver dag. Det er konceptet bag app'en Heaps drinks, der er udviklet af fem CBS-studerende.

Den 27-årige CBS-studerende Frederik B. Christiansen kniber sig i armen. For hvad skete der lige der?

Sammen med fire medstuderende introducerede han efter sommerferien app'en Heaps Drinks.

App'en var egentlig tænkt som et hjælperedskab til de nye studerende, men på bare to måneder har den gået sin sejrsgang og 5000 brugere har allerede downloadet - og betalt - for app'en.

- Det er helt vildt. Vi havde slet ikke forestillet os, at det ville gå så hurtigt, og at så mange ville være med på den, siger Frederik B. Christiansen til TV 2 Business.

Konceptetet er kort og godt, at man ved at købe app'en, der koster 49 kroner om måneden, bliver medlem af Heaps og dermed hver dag kan få en gratis drink på én af i alt 40 barer, som CBS-drengene samarbejder med.

En ægte win-win

Og det er ikke kun den lokale nede på hjørnet, der serverer små grå og flaskebajere. Barerne er nøje udvalgt og tæller steder som Zefside, Blume og Bar Next door. Steder, hvor en cocktail typisk koster mere end 80 kroner.

Det er helt vildt. Vi havde slet ikke forestillet os, at det ville gå så hurtigt

Frederik B. Christiansen

Det er derfor ikke svært at forstå, hvorfor man som studerende synes, at konceptet er smart, og derfor gerne sender 49 kroner i den retning. Men hvorfor gør barerne det?

- Det lyder måske lidt klichéagtigt, men det her er en ægte win-win, siger Frederik B. Christiansen og uddyber:

- Da vores medlemmer skal bestille den gratis drink inden klokken 24, og da muligheden gælder alle dage - altså også hverdage - får barerne jo folk ind på nogle tidspunkter, hvor der typisk ikke er ret mange besøgende. Og er cocktailen og stemningen god, så bliver folk jo nok også hængende, når de har drukket den første cocktail.

Appen Pokémon Go har også været downloadet massivt hen over sommeren. Se mere om historien på TV 2 Business her:

Fart på feltet

Selvom de første måneder med Heaps Drinks har været hektiske, og det hele er gået i et hæsblæsende tempo, får det ikke Frederik B. Christiansen til at læne sig tilbage.

Fra i dag er app'en nemlig ikke bare et tilbud til studentermiljøet i København. Nu kan alle - ung som gammel - købe app'en og dermed blive medlemmer.

- Potentialet er enormt. Både i forhold til nye brugere og i forhold til at samarbejde med endnu flere barer. Og så er vi også begyndt at drømme om udlandet, forklarer Frederik B. Christiansen.

Han forventer, at de allerede inden for det næste halve år vil starte op i minimum to andre europæiske storbyer.

Følg serieiværksætteren Mads Faurholt-Jørgensen i programmet "Faurholts Iværksætterverden", hvor han blandt andet giver gode råd til morgenrutiner på TV 2 Business her:

Anden app på to år

Allerede nu sikrer app'en de fem CBS-drenge en solid indtjening, og investorerne er da også begyndt at sværme om dem.

De har dog ikke indgået nogle konkrete aftaler endnu, men det skal nok komme, understreger Frederik B. Christiansen.

Og det er da heller ikke første gang, at Frederik B. Christiansen og kredsen bag Heaps Drinks-app'en veksler CBS-lærdommen til rigtig business.

For to år siden lancerede de app'en Heaps, der forbinder grupper, der fester - altså en slags 'gruppe-tinder'.

Den app har i dag 200.000 brugere og er udbredt til Danmark, Sverige og Norge. Heller ikke her har det været svært at fange investorernes interesse.

Investorkredsen tæller blandt andre Steve Aoki, Logan Paul og Gary Vaynerchuk, Ron Burkle, og der er samlet hentet flere millioner kroner.