Business

Lars Larsen fyrer direktør i problembarn

Dynekøbmand Lars Larsen skiller sig af med den tidligere medejer af Sengespecialisten. Scanpix / Scanpix

Efter to år som altdominerende hovedaktionær smider Jysk direktøren for Sengespecialisten, Brian Lund Nielsen, på porten. Ny direktør på plads.

Udsigten til et nyt og voksende millionunderskud har fået Jysk til at opsige direktøren i Sengespecialisten, som Lars Larsen Group købte i efteråret 2014.

Med henvisning til at bruddet sker kort før offentliggørelsen af et årsregnskab med et forventet tab på 7 millioner kroner, skjuler ejerkredsen ikke, at det er dens valg af sige farvel til den tidligere medejer.

Se interviewet med den nye direktør, der forklarer, hvordan han vil sætte en stopper for underskuddene:

- Bestyrelsen har i samarbejde med Brian besluttet, at der er brug for nye kræfter i forhold til det arbejde, der venter, og derfor har vi besluttet at afbryde samarbejdet, siger bestyrelsesformand Jan Bøgh.

Jysk strammer garnet

At Jysk sætter sig tungt på magten ses tydeligt ved, at den nye topchef for Sengespecialisten bliver Jysks egen direktør for forretningsudvikling, Rami Jensen.

Dermed er både direktørposten og formandsstolen i producenten af kvalitetssenge besat af Jysk-repræsentanter, da Jan Bøgh til daglig agerer øverste chef i Jysk-koncernen.

Sengespecialisten gav et underskud på 3,7 millioner kroner i sit første år under Lars Larsen Groups vinger, hvilket nu ligger til at være fordoblet i det forgange regnskabsår.

Årsagen er ifølge formanden både skuffende resultater samt en klar vækststrategi fra den nye ejer, der sidder på mellem 66 og 90 pct. af senge- og udstyrsforretningen, der ved seneste offentliggørelse talte 29 ansatte.

- Det er ingen hemmelighed, at Sengespecialisten har været udfordret på indtjeningen. Derfor er der foretaget en række investeringer, der ruster virksomheden rigtig godt til fremtiden, siger Jan Bøgh.

Stort salgshop på sjællandsk indtog

Sengespecialisten, der hører til i Lystrup nord for Aarhus, var op til Jysks entré et fynsk og jysk foretagende med 11 butikker. Men ekspansionsplanen har åbnet tre butikker på Sjælland, hvor den fjerde på Frederiksberg slår dørene op på fredag.

Den målrettede investering i at komme på landkortet mod øst har resulteret i en omsætningsvækst på 20 procent i det netop afsluttede regnskabår.

Selvom underskuddet viser tilsvarende vokseværk, vover Jan Bøgh at have store forventninger til de fremtidige resultater i Sengespecialisten - forventninger, Rami Jensen skal levere ved siden af sit direktørjob i Jysk.

Lars Larsen købte i 2013 selskabet bag Idémøbler og Ilva og kunne starte 2016 med at erklære sig som ejer af møbelproducenten Actona i Holstebro. Rigmanden er ikke bleg for at poste store beløber til butiksekspansion i sine opkøb trods blødende bundlinjer. Investeringen i at sætte skub i Idémøbler og Ilva lyder på en kvart milliard kroner, ud over købsprisen.

Sengespecialisten er stiftet i 1999 af iværksætter og nuværende driftsdirektør Jørgen Bebe Staal, der fortsat er i ejerkredsen med mellem 10 og 15 procent af aktierne. Selskabet har givet underskud i syv ud af de sidste otte regnskabsår og fik ved Lars Larsens entré et indskud på 1,2 millioner kroner.