Business

Amerikanere køber sig ind i Joe & The Juice: Nu skal kæden vokse

Joe & The Juice har får en ny medejer om bord. Det er kapitalfonden General Atlantic, der skal hjælpe det danske juiceimperium med at erobre USA.

Kan juice, kaffe og et par håndfulde opvarmede sandwiches være milliarder værd? Åbenbart.

I hvert fald har den amerikanske kapitalfond General Atlantic nu købt sig ind i det danske juiceimperium Joe & The Juice. Prisen er hemmelig, men analytikere vurderer, at handelen bringer den samlede værdi af Joe & The Juice op i halvanden mia kroner.

Den nye ejer skal sætte fart i ekspansionen af juicebarer i USA. General Atlantic bliver minoritetsaktionær.

Større ejerkreds

Joe & The Juice blev stiftet af Kasper Basse i 2002, og for 3 år siden solgte han hovedparten af juicekæden til den svenske kapitalfond Valedo Partners. Men nu sælger både stifteren Kasper Basse og kapitalfonden Valedo Partners altså ud af deres ejerandele.

General Atlantic har tidligere ejet en stor del af Saxo Bank, men trak sig ud af ejerkredsen i 2011. I dag har General Atlantic blandt andet penge i Uber, Snapchat og AirBnB.

170 juicebarer

Og det er ikke nogen lille butik, General Atlantic nu bliver medejer af.

I dag består kæden af omkring 170 juicebarer verden over, og med den nye ejer er Joe & The Juice klar til næste spring, en massiv satsning på at indtage det amerikanske marked.

Siden Joe & The Juice åbnede de første barer i New York, er det gået hurtigere end forventet, og juiceimperiet har store ambitioner på den anden side af Atlanten.