Business

Hummel-direktør må sælge lejlighed med stort nedslag - var pålagt særlig bestemmelse

Den danske direktør Christian Stadil har solgt sin lejlighed på Østerbro.

Rigmanden og direktør for sportsmærket Hummel, Christian Stadil, har fået solgt sin 246 kvadratmeters liebhaverlejlighed på Østerbro. Men det er ikke gået helt som håbet.

Lejligheden med seks værelser er nemlig gået fra at have en udbudspris på 11 millioner til at blive solgt for 6,5 millioner kroner. Det skriver boligsiden Boliga.

Se også Christian Stadil fortælle om, hvordan man bliver en god leder på TV 2 Business her:

Den næsten halvverede pris for lejligheden skyldes dog ikke, at Christian Stadil ikke har kunnet få lejligheden solgt. Det bunder i, at lejlighed er bundet af det, der hedder hjemfaldspligt.

Stort nedslag men fortjeneste

Hjemfaldspligt betyder, at lejligheden er pålagt en klausul af kommunen - i dette tilfælde Københavns Kommune - og den gør, at kommunen kan købe lejligheden tilbage for samme pris, som den solgte for i sin tid.

Den nye ejer af Stadils lejlighed har dog valgt at takke nej til et tilbud om at købe Østerbro-lejligheden fri af den klausul, og det er derfor, at prisen er faldet så drastisk.

Alligevel trækker Christian Stadil nok på smilebåndet over handlen. Han købte nemlig lejligheden for blot 1,3 millioner kroner for 25 år siden. Fortjenesten er altså på over 5 millioner kroner.

Christian Stadil lejede for nylig lejligheden, der ligger tæt på Østerport Station ud til grevinde Alexandras eksmand Martin Jørgensen.