Japansk løsning på barnløshed: Robotter skal afløse babyer

16x9
Sådan kommer de såkaldte babyrobotter fra Toyota til at se ud. De kommer på markedet næste år. Foto: TOSHIFUMI KITAMURA / Scanpix Denmark

Bil- og robotproducenten Toyota er klar med babyrobot i 2017 til de mange barnløse par i Japan.

Toyota har i Japan løftet sløret for Kirobo Mini: en babyrobot designet til at ramme vores menneskelige følelser. Kirobo Mini vil komme på markedet næste år i Japan, hvor antallet af barnløse par er stigende.

Det skriver The Guardian.

- Han vakler lidt, hvilket efterligner siddende babyer, der endnu ikke har lært at kunne balancere sig selv. Denne skrøbelighed skal skabe en følelsesmæssig forbindelse, forklarer Kirobo Minis chefdesigner, Fuminori Kataoka.

Toyota har planer om at sælge robotten til 39.800 yen, der svarer til omkring 2600 kr.

Robotten er i stand til at blinke med øjnene og tale med en høj babyagtig stemme. Desuden kommer den med en vugge, der passer til bilkopholdere.

De sidste 50 år er Japans fødselsrate halveret til omkring en halv million fødsler årligt. En ud ti kvinder bliver aldrig gift, og børn uden for ægteskabet er langt mindre almindeligt end i Europa.

Desuden udtaler Kataoka ifølge The Guardian, at Toyota, der investerer stort i kunstig intelligens for selvkørende biler, anser Kirobo Mini som et springbræt til mere avancerede robotter, der vil være i stand til at regere på menneskelige følelser.