Business

Mærsk-selskab fyrer 25 procent af medarbejderne

Maersk Supply Service fyrer 65 ud af 260 medarbejdere.

Maersk Supply Service, der er en del af den nye energidivision i A.P. Møller-Mærsk-gruppen, reducerer sin medarbejderstab på land med op til 25 procent.

Det oplyser selskabet i en meddelelse mandag formiddag.

Maersk Supply Service oplyser til TV 2, at det drejer sig om 65 ud af 260 medarbejdere på verdensplan.

- Vi kan ikke sige endnu hvor mange danskere der vil blive ramt, da der nu iværksættes en konsultationsproces med medarbejderrepræsentanter. Først når denne er afsluttet, kan vi sige mere om hvem der rammes og hvad vilkårene bliver i forbindelse med afskedigelserne, skriver Maersk Supply Service i en mail til TV 2. 

Toplinje faldet med 40 procent

I Danmark beskæfttiger Maersk Supply Service 170 medarbejdere i Danmark.

- Vi er klar over, at meddelelsen er meget foruroligende for vores ansatte. Det er uheldigt, men nødvendigt for at sikre, at vores organisation reflekterer de nuværende markedsrealiteter. Vores toplinje er faldet med 40 pct. over de seneste to år, og som en konsekvens heraf har vi reduceret skibs- og besætningspuljen betydeligt. En tilpasning af vores organisation er nødvendig for at beskytte den langsigtede holdbarhed af vores forretning, siger Jørn Madsen, der er administrerende direktør hos Maersk Supply Service, i meddelelsen.