Business

Novo-direktør om fyringsrunde: Det er en lille tilpasning

Novo Nordisk fyrer 1000 medarbejdere på grund af pres på forretningen i USA. Men det er blot en lille tilpasning i en stor forretning, siger topchef.

Medicinalgiganten Novo Nordisk fyrer i dag 1000 medarbejdere. Men det er blot en lille nål i høstakken, forklarer direktør.

- Vi har 42.000 medarbejdere i alt, så med al respekt for usikkerheden hos medarbejderne, så er det her en mindre tilpasning, siger Lars Rebien Sørensen, der er afgående direktør i Novo Nordisk, til TV 2 Business.

Se hele interviewet med Novo-direktøren på TV 2 Business her:

Ud af de 1000 medarbejdere, der bliver fyret, er halvdelen af dem i Danmark. Det bliver primært i forsknings- og udviklingsafdelingerne i koncernen, at der bliver skåret i antallet af medarbejdere.

Sparekniven bliver primært hevet frem på grund af pres på insulinmarkedet i USA, hvor Novo Nordisk har meget af sin forretning.

Ingen krise endnu

Lars Rebien Sørensen understreger dog, at der ikke er tale om en krise i Novo.

- Men er noget, vi bliver nødt til at tage seriøst, siger han.

Lars Rebien Sørensen overlader posten til Lars Fruergaard Jørgensen efter nytår. De er gået til bestyrelsen i fællesskab og har meddelt, at man må gøre noget for at tilpasse forretningen.

- Vi forsøger at tilpasse omkostningerne, så vi kan tjene nogle penge på lang sigt. Det er et signal om, at alting ikke kører glat fremad. Store danske virksomheder kan også komme i vanskeligheder – det er virkeligheden i en global forretning, forklarer Lars Rebien Sørensen.

Den afgående direktør forklarer også, at det fremover bliver slut med jobopslagene fra Novo Nordisk. Der er derfor fastlagt et ansættelsesstop, som også kommer til at køreet stykke ind i 2017.