Business

FLSmidt i fyringsrunde: Over 100 har fået seddel

FLSmidt skal endnu engang ud i en fyringsrunde. Sidste år afskedigede cementproducenten 300 medarbejdere.

Den tyske topchef Thomas Schulz har igen delt fyresedler ud i FLSmidth. Det oplyser selskabet til TV 2 Business. Der er blevet fyret 130 medarbejdere i den danske industrikoncern.

Dagens fyringsrunde er den tredje af sin slags, siden Thomas Schulz trådte til i sommeren 2013. Dengang afløste han den mangeårige adm. direktør for cementproducenten, Jørgen Huno Rasmussen.

Inden for Thomas Schulz' første halve år havde han sagt farvel til over 1.200 medarbejdere, mens de seneste fyringsrunder har været mindre omfattende. 

Intet behov for fyringer

At FLSmidth nu igen er nødsaget til fyringer kan virke overraskende, når man lytter til, hvad Thomas Schulz sagde i et interview med TV 2 Business sidste år.

- Der er ikke brug for et nyt spareprogram. Vores effektiviseringsprogrammer virker, så vi er velforberedte, lød det sidste sommer fra Thomas Schulz om fremtidsudsigterne for FLSmidth.

Allerede dengang stillede den professionelle investor Carnegie sig skeptisk over for, at FLSmidth kunne komme igennem de næste par år uden fyringer. Selskabet, der lever af cementfremstilling og mineralproduktion, har været hårdt ramt af de faldende råvarepriserne.