Business

Mærsk på storkøb: Investerer i 14.800 kølecontainere

Containerrederiet Maersk Line køber næsten 15.000 nye kølecontainere.

A.P. Møller-Mærsks containerrederi, Maersk Line, har bestilt 14.800 nye kølecontainere. Dermed vil gennemsnitsalderen for Maersk Lines kølecontainere fremover ligge på 7,9 år - og det er under branchegennemsnittet på 12 år, fortæller rederiet i en pressemeddelelse.

Nogle af de nye containere erstatter ældre, mens andre er rene tilføjelser til rederiets mere end 270.000 kølecontainere.

Giver stærkere produkter

De nye containere har indbygget såkaldt RCM-teknologi (Remote Container Management, red.), der er et elektronisk overvågningssystem.

- Vi fortsætter med at investere og modernisere vores køleflåde, så den inkluderer de nyeste teknologier i logistikkæde-gennemsigtighed og fragthåndtering. Med det nye udstyr kan vi tilbyde endnu stærkere produkter i vores køleportefølje, siger Shereen Zarkani, der sidder i spidsen for Reefer Management hos Maersk Line, i meddelelsen.