Business

Dansk Industri advarer Liberal Alliance mod skattekrav

Erhvervslivet er bekymret for, at fnidder i blå blok kan hæmme muligheden for langsigtet planlægning.

Kampen mellem Liberal Alliance og regeringen omkring førstnævntes ultimative krav om topskattelettelser bekymrer Dansk Industris administrerende direktør Karsten Dybvad.

Det skriver Berlingske i et større interview med Karsten Dybvad, der står i spidsen for Danmarks største interesseorganisation for erhvervslivet.

- Vi har altid, i hvert fald indtil nu, været i stand til at nå igennem med aftaler til gavn for vores erhvervsliv og vores økonomi.

- Det er også det, vi har brug for nu. Dansk erhvervsliv har brug for, at der bliver indgået en aftale. Vi har ikke brug for politisk tumult, siger Karsten Dybvad til Berlingske.

Han er ifølge artiklen nervøs for, at Liberal Alliances trusler om at vælte regeringen, hvis ikke topskatten bliver sænket, afsporer hele debatten omkring den 2025-plan, regeringen præsenterede tidligere på året.

Modstander af topskat

Planen er en helhedsplan for blandt finanspolitikken frem mod 2025 og indeholder en stribe initiativer, der skal forbedre de offentlige finanser. Der ud over skal den give mere økonomisk vækst.

- Derfor er det også i virksomhedernes interesse, at der kommer en aftale. Ligesom det er i hele det danske samfunds interesse, for det er virksomhederne, der skaber den velstand, som vi kan bruge på bedre sygehuse og bedre skoler.

- Det er alt det, der er i spil nu, siger Karsten Dybvad til Berlingske.

Dansk Industri er selv modstander af topskatten, men ikke på bekostning af en bred aftale, siger direktøren.

- Vores målsætning er ikke til at tage fejl af. Men jeg kan sige meget klart, at det aldrig har været vores politik, at det skal være lavere topskat eller ingenting.

- Det kan være i orden, at man forhandler hårdt, men det skal være med det mål, at man når et resultat, fortæller Karsten Dybvad.

Tidligt at få tynd mave

Hos Liberal Alliance er formand Anders Samuelsen i et interview med Berlingske ikke svært påvirket af Dansk Industris udmelding.

- Jeg blander mig ikke i Karsten Dybvads arbejde, og jeg tror, det vil være klogt, hvis han ikke blander sig i vores arbejde. Vi er ikke engang gået i gang med forhandlingerne. Det er for tidligt at få tynd mave, siger formanden.