Business

Advarsel gør ikke indtryk på Samuelsen: - Slå nu lige koldt vand i blodet

Liberal Alliances formand mener, at Dansk Industri skal slå koldt vand i blodet i forhold til topskattekrav.

Dansk Industri advarer Liberal Alliance imod at stå fast på sit krav om, at topskatten skal sænkes. Det kan spænde ben for forhandlingerne om regeringens 2025-plan mener organisationen.

- Vi har altid, i hvert fald indtil nu, været i stand til at nå igennem med aftaler til gavn for vores erhvervsliv og vores økonomi.

- Det er også det, vi har brug for nu. Dansk erhvervsliv har brug for, at der bliver indgået en aftale. Vi har ikke brug for politisk tumult, siger Karsten Dybvad til Berlingske.

Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, er dog ikke synderligt berørt af erhvervsinteresseorganisationens bekymringer.

- Det er ikke noget, der gør et større indtryk på mig. Vi er jo ikke engang kommet ind i forhandlingerne endnu.

- Så jeg synes måske lige, at Dansk Industri skal slå koldt vandt i blodet og lade os politikere gøre vores arbejde, siger han.

Regeringen fremlagde tidligere på året sin 2025-plan, der er en stor, samlet plan for den økonomiske politik. Planen indeholder tiltag på en stribe områder og skal blandt andet skabe vækst.

Ikke et problem at sænke topskatten

Liberal Alliance mener ikke, at det bør være et større problem, at få sænket topskatten som led i den aftale.

- Regeringen gik til valg på nulvækst i den offentlige sektor, men foreslår nu en vækst på 22 milliarder kroner som en ren gave til Dansk Folkeparti. Og i stedet for at sænke selskabsskatten indfører de en ny, kompliceret model.

- Ved siden af det vil vi så gerne have, at de i det mindste holder fast i løftet om at sænke topskatten med fem procent. Det er vores beskedne ønske, der vil koste mindre end en milliard kroner. Der lægger vi os ikke ned, siger Anders Samuelsen.

Kravet om en sænket topskat er ifølge partilederen ikke til debat. På spørgsmålet om, hvor ultimativt det ultimative krav er, siger Anders Samuelsen:

- Der har jeg ikke noget at tilføje.