Business

Iværksættere har svært ved at få udenlandske specialister til Danmark

Der er mange udfordringer, når man er iværksættervirksomhed. En af dem kan være at få udenlandske specialister til Danmark.

Starter man en ny, højt specialiseret virksomhed kan man være nødt til at kigge udenfor landets grænser for at finde de rette medarbejdere. 

Men hvis man så finder den rette person med de rigtige kvalifikationer i udlandet, starter et større arbejde med at få vedkommende til landet.

Og det er ikke altid lige nemt, forklarer Camilla Ley Valentin, der er medstifter af it-virksomheden, Queue-IT. For selvom der findes en fasttrack-ordning, så danske virksomheder hurtigt kan få udenlandske specialister til Danmark, er det ikke alle, der nyder godt af den,

Det kræver nemlig, at virksomheden også kan opfylde visse krav, før den udenlandske specialist, kan begynde arbejdet i Danmark.

Det kan være svært for små og nye virksomheder. 

- Vi har ansat udlændinge lige fra start, og det har været op ad bakke, for der er jo blandt andet kravet til den ret høje løn, som er en af forudsætningerne, siger Camilla Ley Valentin og henviser til, at en af mulighederne for at komme på fastrack-ordningen er, at arbejdstageren får en løn på mindst 400.000 kroner om året. 

Fasttrack-ordningen giver certificerede virksomheder med minimum 20 fuldtidsansatte mulighed for med kort varsel at ansætte højtkvalificerede udlændinge uden at skulle afvente sagsbehandlingens resultat.

Genial tyrker kan ikke arbejde her

At det kan være svært at få udlændinge til Danmark for at arbejde bekræfter David Helgarson, der er medstifter af den danske spilvirksomhed Unity Technologies, som blandt andet står bag softwaren til det populære mobilspil Pokémon Go.

- Vi startede med en afsindig genial litauer, og det var et helvedes hyr at få ham ind igennem immigrationsmyndigheder og fagforeninger. Det var til en lav løn, fordi han ville være med fra start. Det var svær,, siger David Helgarson. 

I dag er Unity Technologies blevet en succesfuld virksomhed, men David Helgarson arbejder stadig med iværksættervirksomheder.

- Jeg kender en virksomhed, der ikke kunne ansætte en genial tyrkisk programmør, og nu er der seks måneder, før de igen kan søge, siger David Helgarson. 

Der er dog også andre muligheder for, at få den kommende medarbejder til Danmark.

Nemlig at udlændingen ansættes som forsker. En tredje mulighed er, hvis ansættelsen af en højtkvalificeret udlænding indebærer et uddannelsesophold i den certificerede virksomhed. 

Og sidst kan man benytte sig af ordningen, hvis der er tale om et korttidsophold. Her giver ordningen mulighed for, at udenlandske specialister kan opholde sig i Danmark i op til 3 måneder uden, at der stilles særlige betingelser til beskæftigelsen