Business

Nu taber aktionærerne penge på Nets

Nets-aktien er mod al forventning faldet under introduktionskursen

Nets-aktien er i skrivende stund faldet under introduktionsprisen på 150 kroner. Det vil sige, at de 42.000 danskere, som tegnede aktier på forhånd i børsnoteringen, har mistet penge i løbet af i dag.

Lige nu ligger aktien på 148,2, hvilket er et mindre fald, men det skal med i betragtningen, at aktiekursen på førstedagen i en børsnotering forventes at stige markant.

- Det er skuffende at aktien ikke stiger. Ikke mindst når udbudsintervallet gik op til 160, skriver investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet i en analyse.

Håber på børsgevinst

Der er mange investorer, der vælger at tegne aktier i forventninger om den såkaldte IPO-gevinst, altså børsnoterings-gevinst. Og når den udebliver kan det skabe et nyt nedadgående pres, lyder analysen fra Per Hansen.

- Et skuffende udvikling på 1. dagen, giver i sig selv et salgspres. Mange investorer investerer i tiltro til at Nets, vil udvise den samme stigning som gennemsnitlige børsintroduktioner viser, svarende til ca. 10 procent, skriver Per Hansen.

Da Dong i juni gik på børsen og skabte danmarkshistoriens største børsnotering, fik aktionærerne den ventede gevinst. Dong afsluttede sin børsnotering med en kursstigning på 9 procent.

Se også Nets-direktøren, Bo Nilssons, vurdering af dagen på TV 2 Business her:

- Børsintroduktioner opleves som at man får mulighed for at kunne købe aktier, som er stærkt rationerede og det driver aktien opad. Når stigningen udebliver, sælger investorerne, skriver Per Hansen.