Business

Lundbeck-aktie rammer bunden

Et minus på ikke mindre end 15 procent ender Lundbeck-aktien i og ender til bunds på C20-indekset.

Allerede fredag morgen styrtdykkede Lundbeck-aktien, og dagen ender ikke meget bedre for medicinalselskabet. Ved fondsbørsens lukning rammer Lundbeck-aktien således bunden af C20-indekset og lukker i - 15,3 procent til 230,10 kroner. 

Det er minimalt bedre, end da aktiehandlen startede fredag morgen, hvor aktierne i Lundbeck faldt med 16 procent. Samlet lukker det danske eliteindeks C20 Cap 1,5 procent lavere fredag i kurs 1030,21. 

Kursfaldet for Lundbeck skyldes selskabets potentielle lægemiddel mod Alzheimers, Idalopirdine, der fredag viser sig ikke at have klaret skærene i et stort studie, der skulle vise, om det virkede mod den udbredte sygdom. 

- Det er skuffende, at det her studie ikke viser nogen effekt. Det øger risikoen i hele programmet, for det her er det første af tre studier, som skal vise effekt, og når det så ikke sker, så bliver man selvfølgelig bekymret, sagde Anders Gersel Pedersen, der er forsknings- udviklingsdirektør hos Lundbeck, fredag til Ritzau Finans. 

Flere bankers analytikere har efterfølgende sænket kursmålet for aktien. Handelsbanken sænker sin sandsynlighed for, at Idalopirdin kommer på markedet fra 50 procent til 5 procent og siger nu "sælg" til aktien. 

Alm. Brand Markets har sænket sit kursmål for Lundbeck til 270 kroner fra 300 kroner efter de skuffende studieresultater. Jyske Bank har skåret kursmålet til 295 kroner fra 330 kroner Jyske Bank anbefaler "køb" af aktien, mens Alm. Brands anbefaling er "neutral". 

Lundbecks aktier er fordoblet på to år og siden sidste år har selskabet redet på bølge efter den nye administrerende direktør Kåre Schultz har skåret til.