Business

I dag bliver Nets børsnoteret: Sådan kommer det til at foregå

Ejeren bag dankortet og NemID bliver børsnoteret i dag klokken ni. Her kan du se, hvordan dagen kommer til at forløbe.

I dag er en stor dag for det danske betalingløsningsselskab Nets.

Klokken ni går det hele nemlig løs, og aktierne for Nets bliver handlet for første gang nogensinde på børsen i Danmark.

Men hvordan foregår sådan en børsnoterings-dag egentligt?

Ofte er både ledelsen fra det selskab, der skal børsnoteres, direktøren for den danske børs, samt ejerne til det selskab, der skal børsnoteres til stede på sådan en dag som i dag. Alle medarbejdere i Nets er formodentligt også inviteret.

Omkring klokken otte starter hele børsnoteringsdagen så. Her er alle medarbejderne fra Nets inviteret til morgenmad hos Nets i Ballerup, hvor børsnoteringen kommer til at finde sted.

TV 2's reporter, Jens Nymark, på stedet melder om, at der bliver gjort klar til noget, der minder om en rockkoncert lige nu.

- Der er blå balloner med Nets logoet på over alt, og her er så mange producere, der går og tester lyd og udstyr, at det minder om en rockkoncert, lyder det.

Minder om ern cermoni

Der bliver der afholdt en såkaldt Bell-cermony.

Klokken lidt i ni starter nedtællingen så. Det er traditonen, at man tæller ned i kor: "10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1". Præcis klokken ni bliver der trykket på en stor orange klokke, og der lyder et ring. Børsklokken er en tro kopi af den, man bruger i USA også.

Den danske børs er åben, og nu kan aktionærerne hande aktierne i Nets for første gang. Nu venter alle spændt på, hvordan aktiens kurs udvikler sig de første par minutter. Der bliver sat en storskærm op, så alle kan følge med.

Den skal helst gå i grønt, fordi ellers taberne dem, der lige har købt aktier i Nets, på deres investering. Direktør for den københavnske fondsbørs, Bjørn Sibbern, følger og kommenterer udviklingen på aktien, der ofte svinger meget i begyndelsen.

Takker for processen

I forbindelse med børsnoteringen bliver der uddelt champagne til alle fremmødte, og det er vanen tro, at den administrerende direktør i det selskab, der skal børsnoteres, takker alle dem, der har været med i processen.

Derefter vil den københavnske fondsbørs overrække Nets nogle gaver. Blandt andet skal der underskrives en ikonisk plakat, hvor der står, at Nets nu er på den Københavnske Fondsbørs.

Derefter slutter cermonien, og medarbejderne bliver sendt tilbage til arbejdet.

Der kommer til at være over 600 mennesker til stede ved børsnoteringen af Nets i dag.

Du kan følge børsnoteringen af Nets direkte på TV 2 Business hele morgenen.