Business

42.000 har købt Danmarks nyeste aktie

Der har været massiv rift efter den nye Nets-aktie, der kommer på børsen i dag.

Private investorer har været vilde efter at få en bid af Nets, når selskabet går på børsen i dag. Det fremgår af en meddelelse, som Nets har sendt ud til morgen med en oversigt over de nye ejere i selskabet.

Der er kommet 42.000 nye aktionærer ind i Nets, og selvom de private nu i antal tegner sig for størstedelen af de nye aktionærer, ejer de kun en mindre del af det samlede selskab.

Det er nemlig kun lidt over 10 procent af aktierne i Nets, der kommer på private hænder, når børsen åbner klokken ni i dag.

Lidt fedtet

Normalt ligger andelen af aktierne til private på mellem 10 og 15 procent. Men i denne børsnotering mener Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen, at de private investorer med rette kunne have forventet en større ejerandel.

- Jeg synes, det er lidt fedtet. Bo Nilsson (topchef i Nets red.) har underevejs opfordret danskerne til at blive investorer i Dankortet, og set i det lys, har man som som privat investor nok sat næsen op efter en større andel, siger Per Hansen til TV 2 Business.

Med den indledende markedsværdi på 30 milliarder kroner svarer det til, at private investorer har lagt minimum 3 milliarder kroner i Nets-aktien.

Prisen skal stige

Nets bliver den næststørste danske børsnotering i dette årti, hvor kun rekordnoteringen i form af Dong tidligere i år overgår dagens børsnotering.

Ifølge Per Hansen vil Nets dog ikke blive ved med at være 30 milliarder kroner værd særlig længe.

- Mit bud er, at aktiekursen kommer op i laget 164-165 kroner allerede i dag, siger investeringsøkonomen.

Du kan se med live på Business-kanalen, når vi sender direkte fra børsnoteringen.