Business

Mærsk splitter sig op i to dele

Mærsk deler sig op i to og forventer at skille sig af med olieforretningen.

A.P. Møller Mærsk deler sig i to og overvejer at skille sig af med olieforretningen. Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Fra nu af kommer Mærsk derfor til at bestå af et transport- og logikstikselskab, samt et energiselskab. Til gengæld bliver Maersk Oil udskilt fra forretningen.

Opslitningen har været undervejs siden juni, hvor bestyrelsen bad ledelsen i Mærsk om at lave en gennemgang af selskabet.

- De industrier, vi opererer i, er meget forskellige og begge står over for meget forskellige markedsvilkår og konkurrencemæssige forhold. Ved at opdele vores transport- og logistikforretninger og vores olie og olierelaterede forretninger i to selvstændige divisioner bliver begge i stand til at fokusere på deres respektive markeder, udtaler Michael Pram Rasmussen, der er formand for bestyrelsen i Mærsk i meddelelsen.

Ved at opdele vores transport- og logistikforretninger og vores olie og olierelaterede forretninger i to selvstændige divisioner bliver begge i stand til at fokusere på deres respektive markeder

Michael Pram Rasmussen, formand, Mærsk

Samtidig sker der store forandringer i ledelsen i Mærsk, hvor flere chefer enten fratræder eller får nye stillinger.

De to nye selskaber

De to nye selskaber under A.P. Møller Mærsk kommer til at hedde henholdsvis Transport & Logistics og Energi.

Transportselskabet kommer til at have Maersk Line, APM Terminals, Damco, Svitzer og Maersk Container Industry under sig.

Til gengæld kommer energiselskabet til at have Maersk Drilling, Maersk Supply Service og Maersk Tankers samlet i sig. Maersk Oil befinder sig også her, og vil enten blive udskilt form af joint ventures, fusioner eller en børsnotering.

Tidligere i år blev Nils Smedegaard, tidl. direktør i Mærsk, skiftet ud med Søren Skou, der fra 1. juli blev den nye frontfigur i selskabet.

Følg med på TV 2 Business, hvor vi følger sagen hele dagen.