Business

Nets skærper børsprisen på falderebet

Nets får fra første børsdag en markedsværdi på mellem 29 og 30 milliarder kroner. Det erfarer TV 2 Business.

Investorerne er ikke i tvivl om deres appetit på Nets-aktier, og nu kommer betalingsløsningsselskabet endnu tættere på en endelig startskurs.

Nets har her til eftermiddag indsnævret aktieprisen til nu at blive mellem 145 og 150 kroner.

Det fortæller kilder centralt placeret i børsforløbet til TV 2 Business.

Dermed vil Nets blive mellem 29 og 30 milliarder kroner værd ved sin børsåbning fredag. Det sker på grund af nok aktiebestillinger til at dække det nye prisspænd flere gange i både toppen og bunden.

2 milliarder af topværdien

Tirsdag halverede Nets det oprindelige spænd til 145-160 kroner og sløjfede dermed hele den billige del af den mulige børsnoteringskurs. Hvor der først røg 3 milliarder kroner af bundværdien, skæres der nu 2 milliarder kroner fra toppen, og den endelige kurs ender dermed over midten af det oprindelige spænd.

Tidligere i dag meddelte Nets officielt, hvad TV 2 Business i morges kunne fortælle, nemlig at børsnoteringen fremrykkes fire dage til fredag. Sidste chance for at lægge bud ind på aktien er i morgen torsdag klokken 11, hvor udbudsbogen lukkes.

- Den tidlige lukning af udbuddet skyldes, at den samlede efterspørgsel fra institutionelle og private investorer har oversteget den forventede tildeling af udbudte aktier, lød det i fondsbørsmeddelelsen fra Nets.

Stor dansk aktie fra børsstart

Ender startprisen med at blive 150 kroner for en aktie, vil Nets lægge fra børskaj med en markedsværdi på 30 milliarder kroner og dermed fra første handelsdag markere sig som en af sværvægterne i det danske marked.

Ved offentliggørelsen af børsprospektet tirsdag i sidste uge satte Nets kurs mod en startværdi mellem 26 og 32 milliarder kroner på børsen. Først blev intervallet ændret til mellem 29 og 32 milliarder kroner og nu 29-30 milliarder kroner