Business

Så mange milliarder bliver dansk børskæmpe værd

Selskabet bag Nem-id står til at blive mellem 26 og 32 milliarder kroner værd, når selskabet inden længe indtager fondsbørsen.

Nets står til at blive 26-32 milliarder kroner værd i en kommende børsnotering. Det fremgår af et netop udsendt børsprospekt.

Første handelsdag på den københavnske fondsbørs bliver tirsdag den 27. september.

Prisintervallet på den nye Nets-aktie bliver ifølge prospektet 130-160 kroner. Spændet på en kommende børsnoteret aktie plejer dog at blive indsnævret op til selve børsnoteringen.

- Det viser en tydelig anerkendelse af den transformation, Nets har gennemgået i de sidste to år, og som medfører, at Nets nu fremstår som en stærkt forretningsorienteret, kundevendt, innovativ, førende spiller på det hurtigt voksende marked for digitale betalinger, udtaler Bo Nilsson, adm. direktør i Nets, i en selskabsmeddelelse.

Over halvdelen af aktierne til salg

I prospektet kan man læse, at mellem 40 og 60 procent af den samlede aktiekapital i Nets bliver sat til salg i forbindelse med børsnoteringen. Nets vil samtidig udstede 42,3 millioner nye aktier, der skal sælges i forbindelse med det kommende aktiesalg til nye investorer.

Dermed kan Nets se frem til en engangsgevinst på 5,5 milliarder kroner på salget af de nye aktier, hvis mindsteprisen på 130 kroner per aktie bliver en realitet. Omkostningerne i forbindelse med børsnoteringen skal dog trækkes fra det beløb.

Se hvordan Nets-chefen forholder sig til sin egen kæmpegevinst ved børsnoteringen:

De mange milliarder kroner, Nets står til at tjene, skal ikke bare ind og ligge på kistebunden, skriver selskabet i prospektet.

- Nets forventer at anvende provenuet fra udbuddet sammen med beløb trukket på en ny bankaftale, der vil blive indgået betinget af Børsnoteringen, samt muligvis også eksisterende likviditet til at indfri eksisterende gæld i Nets-koncernen, skriver Nets.

Flere børsnoteringer på vej

Det er blot to uger siden, det officielt kom frem, at Nets skal på børsen allerede i denne måned. Selve børsnoteringen har dog været ventet gennem en længere periode.

Ejerne bag selskabet er de amerikanske kapitalfonde Advent International, Bain Capital og Danmarks største pensionskasse ATP. De tre selskaber købte Nets for 17 milliarder kroner for lidt over to år siden og står dermed til næsten at have fordoblet deres investering.

Advent International ejer også en anden stor dansk IT-virksomhed nemlig KMD, der ligeledes er på vej mod fondsbørsen.

Se hvilken anden dansk virksomhed, der også er på vej på børsen på TV 2 Business her: