Business

Droppede barsel og startede på job efter en uge: - Jeg brænder for mit arbejde

Kvindelig advokat fravalgte barslen for at passe karrieren. Det vækker voldsom debat på de sociale medier.

Det vækker debat på de sociale medier, at advokat Eva Persson i dag står frem i Berlingske Business og fortæller, at hun har droppet sin barsel for at passe sin karriere. Hun holdt en uges ferie efter det planlagte kejsersnit, og så var hun ellers tilbage på jobbet.

- Jeg har valgt ikke at holde traditionel barselsorlov. Jeg sendte min sidste mail kl. tre om natten, og fødslen blev så sat i gang næste morgen kl. otte, siger Eva Persson til business.dk.

- Jeg holdt en uges ferie efter kejsersnittet, men jeg har aldrig haft auto-svar på min e-mail om, at jeg holdt orlov. Ingen af ­mine klienter vidste, at jeg var gravid, eller at jeg skulle være væk.

Eva Persson er partner i advokatfirmaet ­Concilio & Co. Hun har valgt en ganske anderledes måde at blive mor på end flertallet af danske kvinder, der i gennemsnit holder omkring et års barselsorlov.

- Det er kæmpestort at få et lille barn, men jeg erkendte, at hvis jeg ville have en forretning, efter at jeg havde født, var jeg nødt til at være på, forklarer hun.

Sammenlignet med andre karrierekvinder er Eva Perssons valg også usædvanligt. Ifølge en spørgeskemaundersøgelse, som Berlingske har gennemført, holder de professionelle kvinder ganske vist mindre barsel end gennemsnittet af alle danske kvinder. Karrierekvinderne holder ikke desto mindre typisk syv måneder.

For Eva Persson betyder arbejdet rigtigt meget:

- Jeg har et vanvittigt spændende job og har selv etableret advokatkontoret, hvor vi nu er fire partnere og 12 ansatte. Jeg brænder for mit arbejde, jeg har møderet for Højesteret og tjener mange penge.

Ophedet debat på Facebook

Eva Perssons beslutning har affødt en ophidset debat på business.dk’s Facebook-side. En af dem, der har svært ved at forstå Eva Perssons valg, er Jannie Vissing Serup. Hun skriver bl.a.:

”Synes hendes tanker om almindelig barsel, er en flugt fra sin virkelighed. Hun har taget et valg. Men fravalget er da ikke fritidsinteresser (dem fravælger mange på barsel også) hun har da fravalgt sin søn. Provokerende læsning i mine øjne.”

Jeanette Gudmand er mere forstående:

”Drop nu den fordømmelse, fordi Eva Persson har valgt en anden måde at være forælder på, end I selv ville have gjort. Der er ikke nogen her, der ved, hvordan hun praktisk set har klaret barnets første tid med undtagelse af, at hun har fået en del hjælp både ude fra og fra familie.”

Mitzi Eshof kalder sig selv karrierekvinde og har denne kommentar:

”Nød en lang barselsorlov med begge mine børn. Det er sørgeligt hvis kvinder tror at de to ting ikke kan kombineres.”

Chris Neon Flux Langthjem mener ikke, at Eva Perssons valg nødvendigvis skader barnet:

”Min mor har altid været selvstændig erhvervskvinde, og holdte minimal barsel. Jeg blev passet af bedsteforældre og var også med min mor på arbejde af og til, hvor både min mor samt familie og nære veninder passede mig. Jeg har aldrig manglet nærhed eller kærlighed fra min mor, for når hun havde fri, var vi sammen som familie.”