Business

Eksplosive telefoner får Samsung-aktien til at dykke

Samsung-aktien dykker 7 procent efter sagen om de eksplosive telefoner.

Elektronikgiganten Samsung måtte i starten af måneden trække sin nye telefon under navnet Samsung Galaxy Note 7 tilbage, efter flere kunder oplevede, at batteriet eksploderede i telefonen.

Og det afspejler sig nu også i Samsung-aktien, der er faldet med 7 procent i dag på den sydkoreanske børs Korea Exchange.

2,5 millioner af de eksplosive telefoner er allerede blevet solgt, og så sent som i går gik Samsung selv ud og bad folk om at stoppe med at bruge telefonen.

- Vores førsteprioritet er kundernes sikkerhed. Vi beder derfor vores kunder om at slukke deres Galaxy Note 7 og ombytte den så hurtigt som muligt, skriver DJ Koh, der er chef for mobil kommunikation hos Samsung Electronics.

Den eksplosive telefon nåede ikke at blive solgt i Danmark, men til gengæld nåede Samsung-kunder at få fingre i telefonen i USA, Canada, Puerto Rice, Australien, New Zealand, Singapore, Taiwan, Canada, Mexico, Puerto Rico, Autralien, Forenede Arabiske Emirater og Korea.  

Hør mobil-ekspert John G. Pedersen fortælle om den nye Samsung-telefon, da den blev lanceret i august på TV 2 Business her:

Analytikere har tidligere vurderet, at skandalen med de eksplosive telefoner kommer til at koste Samsung omkring 33 milliarder kroner.

Dårlig timing

Og den dårlige sag for Samsung kommer på et ekstremt uheldigt tidspunkt. Nemlig få dage inden ærkerivalen Apple lancerede nye produkter i sidste uge.

Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet, mener, at sagen om de eksplosive Samung-telefoner vil øge salget hos Apple.

- Måske er Samsungs udfordringer den kortsigtede trigger der i det mindste kan overbevise ”tvivlerne” om at Apple er det sikre mobilvalg, skriver han i en kommentar.

I Danmark har der været forlydender om, at Samsung vil komme med et andet og ikke-brandfarligt batteri i begyndelsen af oktober.