Business

Dansk IT-gigant på vej på børsen: Prisen kan ende på over 10 milliarder

Den danske IT-koncern kan være op til 10 milliarder kroner værd, skriver InsideBusiness.

En af Danmarks største IT-virksomheder gør klar til at indtage børsen. Det skriver InsideBusiness.

Ifølge InsideBusiness har KMD taget den første kontakt til en række banker for at få deres bud på, hvordan sådan en børsnotering skal foregå. Prisen på virksomheden, der især lever af at levere it-services til de danske kommuner, kan ifølge InsideBusiness overstige 10 milliarder kroner,

KMD omsatte sidste år for lidt over fem milliarder kroner og leverede en bundlinje, der lød på en halv milliard kroner. Ved udgangen af sidste år var der 3.200 ansatte i hele den danske it-koncern.

Solid gevinst

De to nuværende ejere af it-virksomheden er Sampension og den amerikanske kapitalfond Advent International. De købte selskabet i efteråret 2012 fra de daværende ejere ATP og den svenske kapitalfond EQT, som igen havde købt KMD af Kommunernes Landsforening for to milliarder kroner tilbage i 2009.

Det er den amerikanske ejer, der sidder på langt størstedelen af aktierne i KMD. Det har ikke været officielt fremme, hvad kapitalfonden købte KMD for i 2012, men hvis markedsværdien på ti milliarder kroner holder stik, står Advent International til at hente en solid milliardgevinst.

Med KMD's nye kurs mod en børsnotering til næste år, kan der for alvor blive travlt på fondsbørsen i 2017. Her kan også den danske realkreditkoncern Nykredit blive børsnoteret.

En anden stor dansk virksomhed har også planer om at flytte på børsen inden længe: