Business

Coop vrager Mobilepay og satser på digitalt dankort

Kæden bag Kvickly og Superbrugsen har valgt dankortet over Mobilepay til sine butikker.

Detailgiganten Coop, der blandt andet står bag kæderne Kvickly og Dagligbrugsen, har valgt Nets' mobile dankort fremfor Danske Banks løsning med Mobilepay til kædens godt 1200 butikker.

Det skriver Dagbladet Børsen.

- Vores første partner vil være dankortet. Det er mere udbredt i butikkerne, og det er det, danskerne har tillid til, siger Jan Madsen, koncerndirektør i Coop Danmark, til Børsen.

Og det er en streg i regningen for Mobilepay, mener betalingsekspert Henning N. Jensen.

Guld værd for dankortet

Mobilepay lancerede i sidste uge et samarbejdet med amerikanske Verifone, der har over 400.00 betalingsterminaler rundt omkring i Norden. Men det bliver altså ikke til at se i danske Coop-butikker i første omgang.

- Det er en streg i regningen for Mobilepay, at de ikke kommer med i første omgang. Jeg tror dog heller ikke, de kommer med i anden. Det er guld værd for det mobile dankort, at det bliver blåstemplet af en stor kæde som Coop, siger Henning N. Jensen, seniorpartner i konsulentfirmaet Pluscon.

Jan Madsen forklarer, at behovet for Mobilepay i kædens butikker ikke har været særlig stort.

Resultatet af Coops samarbejde med Nets vil være en app, en såkaldt "wallet", hvor det mobile dankort vil blive integreret. Et mobilt dankort er en digital version af det fysiske dankort, som kan ligge på en smartphone.

Det giver Coop mulighed for at koble betalinger og medlemsfordele sammen for sine 1,6 mio. medlemmer, skriver Børsen.